Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00


1860 – prima înregistrare: “Au Claire De La Lune”

Written by on 09/04/2020

Au clair de la Lune 1931
Au clair de la Lune (1931)

Deși este o melodie din secolul XVIII, “Au Claire De La Lune” este una dintre cele mai faimoase melodii folk franceze.. Primele versuri șanț bine cunoscute:

Au clair de la lune
Mon ami Pierrot
Prête-moi ta plume
Pour écrire un mot

Proveniența cântecului nu este cunoscută, nu se știe nici dacă versurile și muzică au fost compuse împreună, sau dacă una a fost înaintea celeilalte. Desigur sânt și variante ale cântecului, în special versurile.

Această melodie are o semnificație aparte: la 9 Aprilie 1860, inventatorul parazian Edouard-Leon Scott de Martinville, a realizat, ceea ce se crede că ar fi prima înregistrare a vocii umane. Înregistrarea a fost descoperită în arhivele Academiei Franceze de Științe în Februarie 2008, iar în următoarele luni clipul original de 20 secunde a fost copiat înregistrarea originală cu phonoautograph-ul  pe o hârtie inegrita de către oamenii de știință de la Lawrence Berkeley Național Laboratory în California.  Ințial s-a crezut că vocea este a unei femei, pentru că să asculata la o viteză mărită. Versiunea revizuită, a scos la iveală o voce bărbătească, posibil a inventatorului care cânta un fragment din cântec.

Videoclipul este o înregistrare a melodiei, din 1931. Mai jos este înregistrarea originală din 1860.

Au Clair de la Lune - 1860
Phonautograph_1859

Phonautograph_1859

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: