Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

20 De Lucruri Despre Elton John Mai Putin Cunoscute

Written by on 26/03/2019

La 25 martie 1947, Reginald Kenneth Dwight se nastea in localitatea Pinner, Anglia. Desigur este cel mai bine cunoscut ca Elton John. Aflati 20 de lucruri mai putin cunoscute despre sir Elton John.

 1. Elton a inceput sa cinte la pina la 3 ani.
 2. Parintii lui, s-au casatoriti cind el a avut 6 ani. Pina atunci a stat cu parintii mamei.
 3. Tatal a fost in Royal Air Force. Nu-i placea ideea ca Elton sa aibe o cariera in muzica, si a incercat sa-l convinga sa lucreze mai bine in finante.
 4. Puteti observa influenta stricat a tatalui, atunci cind Elton se afla pe scena. El a spus odata ca, costumele de scena, sint modul lui de expresie dupa ce a avut atitea restrictii ca si copil.
 5. Talentele sale au fot rescunoscute de la o virsta timpurie, si pe cind avea 11 ani a primit o bursa la Royal Academy of Music. Acolo, si-a impresionat propfesorii, cantind o pise de 4-pagine de Handel, dupa ce a ascultat-o doar odata.
 6. Lui Elton i-a placut in timpul scolii. sa cante muzica clasica si sa cante in cor, dar altfel, nu a fost un eleve prea grozav. Spunea odata, ca daca poate sa aibe note bune fara sa se pregateasca, mai sarea  peste orele de clasa si prefera sa seplimbe cu metro-ul.
 7. La 15 ani. John devine pianist la un bar (pub) din apropier, folosing  pseudonimul Reggie si cantind melodiile zilei.
 8. Ca si adolescent, Elton a locuit cu mama sa si cel de-al doilea sot, in apartament. Acolo, a compus citeva din primele sale melodii de succes. A continuat sa locuisaca in acel apartamanet pina cind a avut 4 albume simultan Top 40, in America.
 9. La 17 ani, formeaza un grup care se numea Bluesology. Au cantat melodii de la The Isley Brothers and Labelle.
 10. Elton si-acreat numele de scena in onorea saxofonistului de la Bluesology, Elton Dean si a cintaretului Long John Baldry.
 11. Elton la întâlnit pe Bernie Taupin, în 1967, dupac e amândoi au răspuns la un anunț în NME, pentru a lucra la Liberty Records. Un manager i-a dat lui Elton un teanc de versuri scrise de Bernie, pe care el a compus muzică, apoi le-a trimis înapoi la Bernie, începând astfel relația de lungă durată.
 12. Elton și Bernie vor deveni compozitori de succes compozitori pentru alți artiști, a trebuindu-le mai puțin de 90 de minute pentru a compune melodii usoare (easy-listening).
 13. Înainte de a deveni star, Elton a fost muzician de sesiune. El a cantat la pian pentru The Hollies’ “He Ain’t Heavy, He’s My Brother.”
 14. Elton are peste 50 de hit-uri in Top 40. Primul a fost in 1968: “Your Song”.
 15. Single-ul cel mai bine vindut a fost “Candle in the Wind”. A compus melodia ca si tribut adus actritei Marilyn Monroe in 1973, dar l-a modificat si re-lansat in 1997 in onorea Printesei Diana, dupa moartea ei. De atunci sau vindut peste 33 milione de exemplare.
 16. De asemenea, si-a facut un renume la HOllywiid si Briadway. A compus muzica pentru filmul Lion King in 1994, care a devenit apoi musical pe Broadway. de asemenea a compus muzica pentru Aida, Lestat si Billy Elliot.
 17. Deseori poarta ochelari, si a spus odata ca ar avea peste 250 de mii.
 18. Elton nu are telefon celular.
 19. Elton a aparut  in filmul  grupului The Who din 1975, “Tommy”, caracterul sau fiind The Pinbal Wizard.
 20. Elton este foarte apropae de a deveni un EGOT. A cistigat pina acum premii Grammy, un Oscar si un Tony, si a mai ramas sa obtine un Emmy. Care se lasa asteptat.

elton john

 

Elton John – Your Song

Advertisements

Tagged as

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: