Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Background

Black Sabbath

Written by on 13/02/2020

Black Sabbath debutează la 13 Februarie 1970, zi care coincide cu Vineri 13. Pentru a adaugă un aer mistic imaginii grupului, managerul lor Patrick Meehan a impus membrilor grupului să nu dea nici un interviu. Planul a funcționat perfect, în prima săptămâna s-au vândut peste 5,000 de discuri. Primul single, “Evil Women” nu a intrat în top, dar albumul a ajuns până pe poziția #8 în UK.

Grupul făcea repetiții lângă un cinematograf. Acolo le-a venit ideea să facă muzică mai dura, văzând cât de mult plac publicului filmele de groază.

BLACK SABBATH - "Black Sabbath" (Official Video)
BLACK SABBATH - Black Sabbath

Iommi a cântat cu Jethro Tull timp de două săptămâni în 1968. A apărut cu grupul showul Rock And Roll Circus, mimând “A Song for Jeffrey”. Tony nu a fost încânta de Jethro Tull, pentru că a fost tarat mai mult că un anfajat, decât că un membru al grupului. Ceea ce a învățat de la ei, a fost disciplină în repetiții și etică profesională, pe care le-a adus la grupul lui cu Ozzy, Geezer și Bill. La scurt timp după ce au devenit mai organizați au început să compună muzică, pe care mai târziu au înregistrat-o la Black Sabbath.

Inițial grupul lor, care cant un jazz-blues s-a numit Polka Tulk, ulterior au schimbat numele în Earth, cântând foarte mult în Europa. Pe la începutul anului 1969, au decis să-și schimbe numele din nou, când au aflat că șanț confundați cu un alt grup care se numea Earth. Terry Butler a compus un cântec care se numea “Black Sabbath, care a luat titlul dintr-o nuvela intitulată The Devil Rides Out, a unui scriitor ocult, Dennis Wheatley, în care este descris un ritual satanic numit Black Sabbath.

Butler a scris versurile pentru majoritatea cântecelor. Ozzy a scris foarte puțîn până când a părăsit grupul.

Unul din candidații să-l înlocuiască pe Ozyy când a plecat în 1978, a fost Michael Bolotin, care mai târziu și-a schimbat numele în Michael Bolton și a cântat soft rock. Grupul a decis să-l ia pe Dio.

Black Sabbath a fost unul din primele grupuri considerate “Heavy Metal”. Frază a fost introdusă de Steppenwolf în melodia lor din 1968, “Born To Be Wild”.

Toți membri originali ai grupului au fost din aston, o suburbie a orașului Birmingham. Ei au locuit într-o radă de 2 km, unul de altul.

Albumul de debut din 1970 începe cu clopote de biserică și tunete. 43 de ani mai târziu, în 2013, ultimul album se încheie cu clopete de biserică și tunete.

Sponsored Links
Tagged as

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău:


Continue reading

%d bloggers like this: