Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Current show

Program Matinal

06:00 08:00


Cele mai bune pașapoarte din lume

Written by on 04/08/2019

Nu ar fi minunat să călătorești în jurul lumii și niciodată să vă faceți griji despre a merge printr-un proces de lungă durată de a aplica pentru o viză. Pentru unii, pașapoartele din țara lor le acordă intrare hassle-free de la sute de țări. Pentru alții, relațiile diplomatice afectează capacitatea de a se deplasa în voie.

Aici avem patru dintre cele mai puternice pașapoarte din lume, conform statisticilor compilate de la Londra de grupul consultativ Henley & Partners, totuși, deoarece există câteva legături, lista într-adevăr se ridică la nouă. Folosind informațiile adunate de la Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), firma clasifică pașapoarte bazate pe ușurința cu care se pot obține vize și/sau visa-on-arrival admitere.

4. Denmark, Finland, Italy si Sweden

Denmark, Finland, Italy and Sweden
Patru națiuni Europene, dintre care trei sunt țările Nordice, ocupă locul al patrulea, pentru ca pot călători fără viză in 187 de țări. În mare parte în Europa, locuitorii din aceste călătoresc fara vize de intrare, dar sunt, de asemenea, clasificați în Freedom of Movement act. . Acest act privind drepturile omului oferă indivizilor posibilitatea de a alege unde trăiesc și muncesc. Curios, Finlanda, Danemarca și Suedia (în această ordine) au ajuns in top 10 la ONU in Raport Mondial al Fericirii pe 2019 . Exista o corelație directă între fericire și libertatea de a călători? Italienii între timp poate să pornească în aventuri în locuri misterioase, cum ar fi Benin, Comore și Guyana doar cu pașaportul în mână.

3. Germany and France

Germanii și francezii sânt pe locul al treilea, putând călători fără vize în 188 de țări. De când statisticile au fost publicate pentru prima dată în 2006, Germania și-a menținut poziția in primele  cinci țări, adaugand alte  59 de țări unde au acces fără viză. Franța a crescut  cu 60 de națiuni unde nu au nevoie de vize.. Ca și omologii lor Europeni în al patrulea rând, Germanii și francezii, de asemenea, pot face uz de Libertatea de Circulație (Freedom of Movement) . Cetățenii mai aventuroși din ambele țări pot să-și facă bagajele și  să meargă in locuri puțin cunoscute națiuni, cum ar fi Kiribati și Tuvalu.

2. South Korea

South Korea
Cu posibilitatea de a călători fără viză în 189 de țări, Coreea de Sud este pe al loc. Coreea de sud s-a clasat pe locul 11 în 2006, dar datorită adăugării de 74 de noi țări fără vize, acum are unul dintre cele mai de dorit de pașapoarte. Întregul continent European își deschide porțile pentru Sud-Coreeni. Cetățenii se pot bucura, de asemenea fara stressul  vizei, de iinsulele Caraibe și o mare parte din America latină.

1. Japan and Singapore

Japan and Singapore

Credit: structuresxx/Shutterstock

Premiul pentru cele mai bune pașapoarte din lume îl primește  Japonia și Singapore. Cetățenii lor pot vizita 189 de țări, fie fără viză sau o viză la sosire. Au învins Coreea de Sud, bazat pe faptul că acestea au, de asemenea, fără viză de intrare la cele mai mari patru economii din China, India, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Doar patru țări au această putere, celelalte fiind Brunei și San Marino. Japonia a stabilit noi relații fără viză, cu 61 de națiuni din 2006, în timp ce Singapore a crescut cu 67. Cu oricare dintre aceste pașapoarte în mână ai putea călători terestru din Portugalia până în Malaezia și trebuie doar să pregătiți un ETA (Electronic Travel Authorization) viza pentru Pakistan.


Reader's opinions

Comments are closed.