Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Background

Eric Clapton este primul cu 3 intrări în Rock & Roll Hall of Fame

Written by on 06/03/2020

La 6 Martie 2000, Eric Clapton este primit în Rock & Roll Hall of Fame, devenind prima persoană inclusă de trei ori.  Este de asemenea în Hall of Fame că membru al gruprilor Yardbirds și Cream.

Mulți artiști sânt primiți de două ori, incluzând pe cei patru Beatles, cei patru Crosby, Stills, Nash și Young, alți doi Yardbirds (Jeff Beck și Jimmy Page), Johnny Carter, Peter Gabriel, Michael Jackson, Curtis Mayfield, Clyde McPhatter, Lou Reed, Paul Simon, Rod Stewart, Sammy Străin și Ronnie Wood.

Eric Clapton este de trei ori admis, în parte datorită talentului său, dar și ca o reflecție a carierei muzicale. El a fost tare supărat când Yardbirds au lansat “For Your Love”, o melodie compusă de cineva din afară grupului. I-a părăsit și a format Cream în 1966, unde a avut hits precum “Sunshine Of Your Love” și “White Room”. După ce grupul s-a destrămat, el să alăturat altui supergrup, Blib Faith, înainte de a forma Derek and the Dominoes, un alt grup cu o existența scurtă, care a realizat un album de înaltă clasă “Layla“.

Cariera de artist solo l-a scos din zona comfortabilă în care se afla, în special când a venit vorba de voce, dar i-a oferit libertatea de care avea nevoie. Hit-urile lui solo includ piese ca “Lay Down Sally,” “Wonderful Tonight,” “Tears In Heaven,” și covers dupe melodii de JJ Cale (“Cocaine,” “After Midnight”) și Bob Marley (“I Shot The Sheriff”).

A cântat de asemenea cu alți artiști, Caroe KIng, Sting, Phil Collins și mulți alții.

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: