Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Background

In această zi, în muzică: 8 Noiembrie

Written by on 08/11/2019

1952: A fost primul top britanic de muzica pop, in revista New Musical Express, dupa ce redactorii au intrebat la 53 de magazine de discuri, despre vanzarile lor de discuri. ‘Here In My Heart’ a lui  Al Martino, a fost primul #1 in top. A stat pe pozitia No. 1, timp de noua spatamani.

HERE IN MY HEART ~ Al Martino  (1952)

1969: “Something”  prima fata A a unui single Beatles, compusa de George Harrison, a ontrat in top-ul din UK ajungand pana pe pozitia a 4-a, ia in SUA a ajuns pe primul loc. Melodia a fost cover de peste 150 de artisti, fiind a doua melodia a Bratles-ilor cu cele mai multe cover dupa “Yesterday”.

The Beatles - Something

1971: Led Zeppelin lanseaza cel de al 4-lea album. Coperta nu are nici un titlu, dar albumul este cunoscut ca Led Zeppelin IV.  S-a vandut in peste 37 de milioane de exemplare in lume. Pictura rustica, in ulei, de pe coperta a fost cumparata de catre Robert Plant de la un magazin de antichitati din Reading, England. Acest album contine si piesa “Stairway to Heaven”. Melodia nu a fost niciodata lansata ca si single.

Led Zeppelin -  Stairway to Heaven (Live)

2003: David Gilmour, chitaristul de la Pink Floyd, este facut Officer of the Order of the British Empire (OBE) de   Regina Elizabeth II.

David Gilmour - Commander of the Order of the British Empire

 

Advertisements

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: