Music

Istoria piesei Freebird – Lynyrd Skynyrd

today13/12/2019 2

Background
share close
Lynyrd Skynyrd - Freebird - 7/2/1977 - Oakland Coliseum Stadium (Official)

Recorded Live: 7/2/1977 – Oakland Coliseum Stadium – Oakland, CA.
Cu doar trei luni și jumătate înainte de fatidicul accident de avion care i-a ucis pe membrii Skynyrd, Steve Gaines, sora sa, solistul vocal Cassie Gaines (din Honkettes) și vocalistul principal Ronnie Van Zandt, Lynyrd Skynyrd au cantat acestă piesă în weekend-ul din 4 Iulie în Oakland.

Ronnie Van Zant – vocals
Allen Collins – guitar
Gary Rossington – guitar
Steve Gaines – guitar
Artimus Pyle – drums
Leon Wilkeson – bass
Billy Powell – piano Cassie Gaines – vocals
Jo Billingsley – vocals
Leslie Hawkins – vocals

Gary Rossington, spunea in 2005 despre această melodie: „Ronnie [Van Zant, vocalistul lui Skynyrd] nu i-a plăcut la început. El s-a plâns că progresul acordului de deschidere a fost prea complicat și nu a putut găsi o melodie pentru asta. Din când în când o aminteam din nou și ne spunea doar să uităm de ea.

“Apoi, într-o zi am fost la repetiție și Allen [Collins, chitarist] a început să cânte progresul acordurilor, iar Ronnie a spus:„ Asta e drăguț “. Și a scris versurile în trei sau patru minute!

„Am început să cântăm Free Bird în cluburi și inițial a fost doar o baladă lentă.

“Apoi Ronnie a spus:„ De ce nu faci ceva la sfârșitul acestei părti, ca să pot face o pauză pentru câteva minute. “Așa că am venit cu progresul acordului final și Allen a cântat peste, apoi eu am făcut solo și apoi el a făcut solo – totul a evoluat dintr-o singur jam pe care l-am avut-o într-o noapte ”.

Aceasta este istoria melodiei.

 

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Music

Ed Sheeran este artistul # 1 din Decada 2010 – 2019 în UK

Cântărețul modest din Suffolk transformat superstar la nivel mondial a bătut mai multe recorduri, sărbătorind remarcabila realizare de a avea: Cele mai multe # 1 din topul britanic de single-uri și albume oficiale între 2010-2019 (12 numărul 1) Cele mai multe săptămâni pe locul 1 în topu-ul de single-uri și albume oficiale între 2010-2019 (79 săptămâni) Ed Sheeran și-a făcut debutul în top-uri în 2011, când A Team a ajuns […]

today12/12/2019

Post comments (0)


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%