Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00


James Dean moare cand se nastea rock-ul

Written by on 30/09/2019

james dean

James Dean

30 Septembrie 1955, James Dean moare in urma unui accident de masina, avea doar 24 de ani. El moare in aceaisi perioada in care rock-ul devine popular. Melodia #1 in ziua in care el a murit a fost cover-ul lui Pat Bonne cu “Ain’t That A Shame”. Este compozitia lui Fats Domino din 1955, locul #1 la US R&B, si #23 in UK Single Charts.

 

Pat Boone - Aint That A Shame

In urmatorii 10 ani, s-au compus o multime de cantece despre masini, tineri adolescenti si tragedii, James Dean fiind “liderul” romaticizat al curentului. Se poate spune, ca prin moartea lui rock and roll-ul a devenit popular, si un gen de muzica acceptat.

In anii ’70, James Dean este vazut mai mult pritr-o prisma nostalgica. In timp ce Buddy Holy este este motivul pricipal in melodia lui Don McLean “American Pie“, Dean este si el mentionat:

The jester sang for the king and queen
In a coat he borrowed from James Dean

The Eagles au inclus o melodie cu titlul “James Dean” pe albumul lor din 1974, On The Border

James Dean, you said it all so clean
And I know my life would look all right
If I could see it on the silver screen

Desi Dean si-a trait viata cu intesitate maxime, evidentele indica ca nu a condus haotic, cand masina lui Porsche Spyder 550, a intrat pe contrasens, pe o autostrada din California. Cu putin timp ianintea accidentului, a aparut la TV in showul Warner Brothers Presents sa-si promoveze, noul lui film Giant. La sfarsitul videoului, Dean spune: “Take it easy driving, the life you might save might be mine.” (Conduceti cu grija, viata pe care o salvati, ar putea fi a mea)

james dean crash

Crash

 

 

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: