Current track

Title

Artist

Current show

Week-end Show!

07:00 24:00

Current show

Week-end Show!

07:00 24:00

Background

Janis Joplin dead at 27! October 4th, 1970

Written by on 04/10/2018

Janis Joplin - Mercedes Benz

video

Mercedes Benz a fost ultima melodie inregistrata de Janis Joplin.
Janis Lyn Joplin
Born: January 19, 1943
Port Arthur, Texas.
Died: October 4, 1970 (aged 27)
Los Angeles, California.


Janis Joplin a fost găsită moanrtă la Landmark Hotel din Los Angeles, după o supradoză de heroină. Avea doar 27 de ani. Managerul John Cooke s-a dus în căutarea ei, atunci când ea nu vine pentru o sesiune de înregistrări. După ce nu avut nici un răspuns la ușa ei, a luat cheia de la recepție și o găsește muoartă.
Cantareata s-a luptat cu dependența de heroină și părea să ciștige, dar în timp ce înregistra albumul “Pearl”, ea a început din nou să heroinș în doze mici, pentru a trece prin sesiunile de înregistrări.

Înregistrările au mers bine și au fost aproape terminate atunci când muzicienii din formația ei, Full Tilt Boogie Band, lucrau la ultima piesa, “Buried Alive In The Blues.” Lui Janis i-a plăcut ce a auzit instrumental și avea planificată partea vocalăa doua zi. În jurul orei 11 p. m., ea și trupa as-au dus să mânîncne și aibe câteva băuturi la Barney ‘ s snack-bar, și o oră mai târziu, s-au dus la culcare.

Joplin era, de obicei, la timp, astfel încât atunci când ea nu se arată pentru sesiunea de a doua zi, producătorul Paul Rothchild apelează la Cooke, care intră în cameră în jurul orei 8 p. m. ora decesului este estimată la 1:40 a. m. Joplin a murit pentru că heroina a ajuns în acea noapte de la un dealer local a fost de aproape pură, de aproximativ 10 ori mai puternică decât ceea ce ea a folosit.

Albumul “Peral” a fost lansat pe 12 ianuarie, 1971. “Buried Alive In The Blues” este lăsat instrumental, și “Mercedes Benz”, cântec pe care Janis Joplin l-a înregistrat în ultima ei noapte în viață, este inclus un capella. Albumul a ajuns pe locul 1, de asemenea si single-ul “Me And Bobby McGee”


Janis Joplin in apartamentul ei din San Francisco - 1968


Tagged as

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: