Highlights

John Lee Hooker – Boom Boom. Originea melodiei.

today22/08/2020

Background
share close

“Boom Boom” este un cântec compus de John Lee Hooker în 1961. Melodia a devenit în decursul anilor sinonimă cu cu bluesul și John Lee Hooker.

John Lee Hooker - Boom Boom (from "The Blues Brothers")
John Lee Hooker - Boom Boom (from "The Blues Brothers")

Ideea acestei melodii a venit de la o tânără pe nume Luilla  care lucra în barul unde cânta John Lee. În fiecare seară el întârzia la program, totdeauna formația cu care cânta era acolo înaintea lui, începând programul. De fiecare dată când șosea la bar, barmana îi spunea “Boom Boom, you’re late again”. După o vtrme, el s-a gândit că ar fi un titlu bun pentru melodie. Într-una din seri i-a spus “Boom boom, I’m gonna shoot you down.'”. Fără să-și de-a seama Luilla, i-a dat o melodie lui John Lee Hooker.

În aceea seară s-a dus acasă, fredonând o melodie posibilă. Câteva zile a lucrat la piesă, până a ieșit cum a vrut el. Când a fost gata, a cântat piesa în bar, și toată lumea a rămas “Wow”.  După acest moment nu a mai cântato de teamă să nu o fure cineva. Așa că a patentat melodia, după care a cântat piesa din nou în bar.

“Boom Boom” a fost lansat pe single în Mai 1962, și a stat mai multe săptămâni în topurile americane, Billboard Hot 100 (locul 60) și Billboard Hot R&B (locul 16).

Video este parte din filmul The Blues Brothers (1980), a fost filmat în Chicago.

John Lee Hooker - Boom Boom

John Lee Hooker s-a născut la 22 August 1917, în Clarksdale Mississippi. Primul contact cu muzică a fost prin tatăl vitreg, William Moore, care era un muzician de blues. El l-a învățat pe tânărul John Lee s-a cânte la chitară. La începutul anilor 1940, el se mută în Detroit, unde ziua făcea curățenie într-una din fabricile de mașini, iar seara cânta la petreceri și pentru prieteni. Unul din fanii lui la aceea vreme a fost un manager/propietar al unui  magazin de discuri, Elmer Barbee. Barbee a fost așa de impresionat de tânărul muzican, încât la prezent lui Bernard Besman – producător și distribuitor de discuri, propietar al firmei  Sensation Records.

În 1948, John Lee Hooker, avea deja propiul stil de a cânta la chitară electrică, și înregistrase mai multe piese pentru Besman, care le-a închiriat la Modern Records. Printre primele înregistrări a fost “Boogie Cillun” (ulterior deveninâd “Boogie Chillen”), piesă care a fost un hit la tonomatele de muzică, discul fiind vândut în peste un milion de exemplare. Acest succes a fost urmat de altele, printre care “I’m în the Mood,” “Crawling Kingsnake” și “Hobo Blues.”  Pentru următorii 15 ani, John Lee a  avut un contract cu Vee- Jay Records, și a avut o carieră prolifică,  înregistrând peste o sută de melodii.

John Lee Hooker, a încetat din viață la 21 Iunie 2001, dar muzica lui trăiește în continuare: în programele de TV, prin reclame, precum și prin prelucrări ale artiștilor contemporani.

John Lee Hooker
John Lee Hooker
Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Highlights

Thin Lizzy – Phil Lynott: Songs For While I’m Away

Un film documentar despre unul din cele mai cunoscute grupuri irlandeze, Thin Lizzy, va avea sprijinul unor super-star-uri. Regizoarea Emer Reynolds, a anunțat lansarea filmului documentar  "Phil Lynott: Songs for While I'm Away" în această toamnă. La realizarea filmului și-au adus   contribuția James Hetield (Metallica), Adama Clayton (U2) și membrii formației thin Lizzy: Scott Gorham, Eric Bell, Darrell Wharton și Midge Ure. Filmul analizează cum un băiat, jumătate brazilian și […]

today20/08/2020

Post comments (0)

Leave a reply


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large