Flora TM

Only The Best Music 24/7

Current track

Title

Artist

Background

Johnny Cash Cântă La Folsom Prison (1968)

Written by on 13/01/2019

Pe 13 Ianuarie 1968, Johnny Cash a a avut doua concerte la Folsom Prison in California. Aceste 2 concerte au fost inregistrate, si din aceste inregistari sa creat albumul live “At Folsom Prison”.

Pe la mijlocul anilor ’60 popularitatea lui incepuse sa scada, vinzari de discuri putine, audienta as si asa. Pentru a-si revitaliza carierea s-a indreptat spre o audienta, care nu a dezamagit niciodata: detinutii.

Johnny Cash a cintat prin inchisori inca din 1957, devenind on avocat pentru schimbari. Nu a inregistart nici unul din concerte, pentru ca Columbia Records nu a fost incintata de ideea ca artistul lor sa fie asociat cu inchisorea. Dar la disperare, multe minti se schimba, si Columbia si-a dat acordul pentru o inregistare.

Folsom, era un loc cinta regulat, si care era baza hit-ului sau din 956 “Folsom Prison Blues”.  De data aceasta el o aduce pe sotia lui, June si pe Bob Dylan impreuna cu echipa de inregistrari. Bob Johnson, a fost producatiorul ultimului album a lui Dylan, “Blonde on Blonde”. El i-a spus lui Johnyy Cash: “Du-te pe scena si spune cine esti”, asa ca a inceput programul, cu fraza clasica acum,  “Hello, I’m Johnny Cash”.

Ca de obicei detinutilor le place ce asculta: cintece despre dificultati si viata grea. Programul a inclus: “Cocaine Blues,” “Dirty Old Egg-Suckin’ Dog” si “Dark as the Dungeon.” A avut doua show-ri, amindoua primite foarte bine de audienta.  16 melodii au fost selectate pentru album, toate cu excepatia la “Give My Love To Rose”, au fost din primul show.

At Folsom Prison ajunge pe locul 1 la top-ul de Country,  propusindul pe Cash din nou in rindul marilor star-uri de country.

 


Reader's opinions

Aveţi un comentariu sau sugestie?


Continue reading