Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Cocktail Muzical

08:00 24:00

Current show

Cocktail Muzical

08:00 24:00


Jon Lord

Written by on 09/06/2019

Deep Purple - Space Truckin' (Live at California Jam 74') HD Part 1

Nascut la 9 Iunie 1941, de. la 16 Iulie 2012.

Jon Lord, fostul clapar cu Deep Purple, a murit pe 16 iulie 2012 la 71 de ani. A fost un co-fondator al grupului Deep Purple în 1968 și a co-scris multe din melodiile grupului, inclusiv “Smoke On The Water”.

Născut în Leicester, Lord a învățat sa cânte muzică clasică dla pian de la o vârstă fragedă, înainte de a fi acaparat  de muzica lui Jerry Lee Lewis și a organistului de jazz,  Jimmy Smith. Jon Lord a început să cânte în formatii de localuri, inclusiv cu viitorul  Rolling Stones, Ronnie Wood și fratele său, Art. De asemenea, el a lucrat ca muzician de sesiune și a cântat la pian cu Kinks la hit-ul lor, “You Really Got Me”.

Jon Lord a descoperit stilul de sunet atunci când el a format Santa Barbara Machine Head, unde a imbinat orga și chitara, o formulă folosită apoi cu Deep Purple.

După întâlnirea cu chitaristul Ritchie Blackmore printr-un alt proiect, s-a născut astfel Deep Purple,  alături de Led Zeppelin și Black Sabbath având succes la nivel mondial, la începutul anilor 1970 cu albumele lor, inclusiv “Deep Purple in Rock” și “Machine Head”, albume care s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare. Jon Lord a rămas cu Deep Purple fondul numeroaselor schimbări până când el a părăsit grupul în 2002.

Deep Purple au facut pauze intodeauna pentru a se ocupa de proiecte de muzică clasică,  inițiate și conduse de către Lord. Cel mai notabil proiect a fost Concertul live pentru Grup și Orchestră, înregistrat la Royal Albert Hall în 1969. (Concerto for Group and Orchestra).

După ce Deep Purple s-au despărțit, Jon Lord a format un alt grup rock cu Tony Ashton și ex-bateristul de la Deep Purple,  Ian Paice, grup numit Paice, Ashton & Lord. Au lansat un album, “Malice in Wonderland”, în 1977. După aceea , el s-a alăturat trupei Whitesnake, grup format de ultimul solist vocal de la  Deep Purple, David Coverdale.

Jon Lord, a inceput mai târziu, a doua carieră de compozitor de muzică clasică. Compoziția sa,  Durham Concerto a devenit un hit la radiourile de muzică clasică,  alături de concertul pentru pian Boom of the Tingling Strings.

Un comunicat de presă al familiei sale spunea: “cu profundă tristețe anunțăm decesul lui Jon Lord, care a suferit o embolie pulmonara fatala astăzi, luni, 16 iulie,  la London Clinic, după o lungă luptă cu cancerul pancreatic.”

Jon Lord – solo la keyboard

♫ Jon Lord - amazing solo♫  (Hammond Lord)

Deep Purple – Space Truckin’
Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Gillan, Ian Paice, Roger Glover

Sponsored Links
Tagged as

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău:


Continue reading