Highlights

Julie Andrews = 85

today01/10/2020 57

Background
share close

Julie Andrews = 85
Julia Elizabeth Wells s-a născut în localitatea Walton-on-Thames, Surrey, England, în ziua de 1 Octombrie 1935. În 1954 a debut pe Broadway în muzicalul The Boy Friend, iar în 1956 a jucat rolul princupal în My Fair Lady, rol care a consacrat-o.
În film rolul care este sinonim cu Julie Andrews este Mary Poppins din 1964. Acest rol i-a adus Oscar-ul pentru ceam mai bună actrița (Best Actress), care i-a deschis drumul pentru un alt rol memeorabil: Maria von Trapp din filmul The Sound of Music (Sunetul Muzicii), film rulat din greu în anii ’70 și în România.
În anul 2000, Regina Elizabeta II, i-a acordat distincția de Dame Commander of the Order of the British Empire – echivalentul de “Sir” pentru gentlemeni. Distincția i-a fost acordată pentru performanțele ei artistice.

Un lucru mai puțîn cunoscut, Julie Andrews nu a terminat liceul și nua re nici o facultate.

Julie a făcut o operație la corzile vocale, să curețe “nodule” în 1997, după care și-a pierdut capaciatea de a mai cânta. Julie Andrews a avut o voce extraordinară, putea cânta pe patru octave.

Julie Andrews | Transformation From 6 To 82 Years Old
Julie Andrews - Transformation From 6 To 82 Years Old

After taking Broadway by storm in the 1950’s with starring roles in My Fair Lady and Camelot, Andrews is introduced to film audiences as the whimsical nanny in Mary Poppins in 1964, enchanting children and adults alike with her trilling soprano and sweet demeanor. The title role earns her an Academy Award for Best Actress and paves the way for another iconic part as Maria von Trapp in the following year’s musical smash The Sound of Music.
After having vocal surgery to remove ‘nodules’, Julie Andrews was left with permanent damage that destroyed her four-octave soprano voice.

 

Born In: Walton-On-Thames
Famous As: Actress, Singer & Author
Height: 1.73 M
Spouse/Ex-: Blake Edwards (M. 1969–2010), Tony Walton (M.1959–1967)
Father: Edward Charles Wells
Mother: Barbara Ward Wells
Siblings: Amy Edwards, Emma Walton Hamilton, Joanna Edwards

 

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Music

Helen Reddy – a încetat din viață

Helen Reddy, artista care în anii '70 a avut o serie de hituri, printre care și "I Am Women"-  considerat a fi un imn al mișcării feministe din SUA acelor ani, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. " Cu o durere adâncă anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre mame, Helen Reddy, în după-amiază zilei de 29 Septembrie 2020" au scris pe Facebook, copii ei Traci […]

today30/09/2020 26 3

Post comments (0)


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%