Music

Kenny Rogers, “The Gambler”, a încetat din viață la 81 de ani

today21/03/2020 1

Background
share close

Kenny Rogers a fost unul dintre adevărații muzicieni crossover, a avut hituri atât la country cât și la pop cu melodii ca “Islands în the Stream” și “Lucille”

În cei peste 60 de ani de carieră Kenny Rogers a cântat de la psychedelic rock la country pop sentimental, cu vocea să deosebită. Pe lângă muzică, a devenit de asemnea cunoscut pe tot mapamondul și ca regizor, fotograf, businessman și filantropist. În 2017 când Kenny a anunțat ultimul său concert în Nashville, după 60 de ani de activitate, el a recumoscut că mobilitatea sa a devenit tot mai redusă în ultimii ani. Kenny Rogers a murit Vineri noaptea la vârsta de 81 de ani.

“The Rogers family is sad to announce that Kenny Rogers passed away last night at 10:25PM at the age of 81,” a anunțat un reprezentat al familiei. Kenny Rogers a murit acasă, fiind deja în îngrijirea hospice-ului și înconjurat de familie. Înmormântarea va fi într-un cadru restrâns, privat, datorită situației actuale. O celebrare publică a vieții lui Kenny cu prietenii și fanii va avea loc o dată ulterioară.

A avut 30 de single-uri Numărul Unu în topurile americane de pop, country și adult contemporary între anii 1977 și 1999. De asemenea Rogers a primit 3 Grammy, 6 premii CMA și 8 prremii ACM, fiind de asemnea inclus în Country Music Hall of Fame.  De asemenea a avut hit-uri internaționale, printre care The Gambler,” “Lucille,” și “Islands în the Stream,” compus de Bee Gees în 1983, (de pe albumul al cărui producător a fost Barry Gibb) și cântat în duet cu Dolly Parton.

Kenny Rogers a fost membru fondator al grupului  folk-rock First Edition, bărbosul cu o voce plină a fost o prezența permanentă în show-urile TV din anii ’60-’70, cu apariții regulate în sjow-rile lui Ed Sullivan, Johnny Cash și Glen Campbell, printre alții. În ultimul sau concert din Nashville, în Octombrie 2017, au participat Dolly Parton, a fost ultima lor apariție împreună, Reba McEntire, Alison Krauss, Darius Rucker, Jamey Johnson, Elle King,  Idina Menzel, și alt-rockerul Flaming Lips.

Născut la 21 August 1938, Kenneth Ray Rogers a fost cel de-al patrulea copil într-o familie cu opt copii, a crescut într-un complex de apartamente de stat în Houston. De mic a fost expus la tot felul de muzică, de la jazz și R&B la pop și country, Rogers cânta la chitară și doo-woop vocal într-un grup format în liceu în 1956, numit the Scholars. În 1958 a înregistrat o melodie solo care a devenit hit,“That Crazy Feeling” sub numele de Kenneth Rogers. Deși nu a intrat în top-urile naționale a fost un hit local, și a dus a prima lui invitație să apară la American Bandstand.

The First Edition : Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)
The First Edition : Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)

Kenny a învățat să cânte la bass, pentru pasul următor, ca membru al unui trio de jazz din Houston, the Bobby Doyle Three. După ce s-a mutat în Los Angeles, s-a alăturat grupului New Christy Minstrels, un grup popular de folk. În 1967 împreună cu alți 3 membri de la Minstrels formează First Edition, grup care a ajuns in Top 5 cu cel de-al doilea single “Just Dropped In (to See What Condition My Condition Was In).” La chitară cânta Glen Capmbell, melodia fiind prima din cele 7 melodii ale grupului care au intrat în Top 40.

În 1969 grupul înregistrează cel de-al patrulea LP,  Ruby, Don’t Take Your Love to Town, care include hit-ul “Reuben James” și versiunea lor după melodia lui Kris Kristofferson, “Me and Bobby McGee.” În această perioada face cunoștință cu Ken Kragen care devine managarul lui pentru următorii 33 de ani, până când a fost concediat în 2001.

În 1974 a semnat ub contract cu United Artists Records, primul lui album aici, Love Lifted Me, a avut doar câteva hit-uri minore. Dar, în 1977 va avea primul lui mare hit, de locul unu în topul country (și primul pop Top 5 hit solo) cu balada “Lucille”. De asemenea hit în UK și în alte țări, acesta a fost momentul care deschis drumul pentru alte melodii succes, precum “The Gambler” și “Coward of the County.”

Kenny Rogers - The Gambler

“The Gambler”  a dus la realizarea a 5 filme pentru TV între anii 1980 și 1994, în care apare un caracter fictiv din Old West, jucătorul de cărți Brady Hawkes. De asemenea, după The Gambler, a fost creat un slot machine și o serie de cărți.

În timp ce “The Gambler” a fost un hit care a trecut de la country la pop, următoarele single-uri  au alternat între balade (“She Believes în Me,” “You Decorated My Life”) și cântece povestiri (“Coward of the Country”), l-au ținut în ambele lumi, country și pop, culminând cu cu un single care a stat 6 spatamani pe locul unu, “Lady” compoziție a lui Lionel Richie.

Colaborarea cu Dottie West and anii ’70 și începutul anilor ’80 a rezultat în cinci mari hit-uri, incluzând “Every Time Two Fools Collide,” “All I Ever Need Is You,” și “What Are We Doin’ In Love.” Melodii de locul unu.

În 1982 a jucat într-un film, Six Pack, rolul unui șofer de curse.

Kenny Rogers & Dolly Parton - Islands in the Stream
Kenny Rogers & Dolly Parton - Islands in the Stream

În decursul anilor a colobarat în mod special cu Dolly Parton, dar și cu Kim carnes, Ronnie Milsap. Colaborarea cu Alison Krauss și Billy Dean din 1999 la melodia “Buy Me A Rose”, la pus din nou pe primul loc în topul de country după aproape 13 ani.

În anul 2000, Kenny Rogers, spunea într-un interviu cu Billboard, “Nu mă consider un mare cântăreț dar sânt un bun povestitor.”

“Am încercat să nu fac compromisuri. Am făcut cântece în care am crezut” spunea în 2017 Kenny Rogers.

 

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Featured

Flashback: Another Brick in the Wall, pe locul 1 – în urmă cu 40 de ani

În primăvara anului 1980, Pink Floyd era unul din cele mai mari grupuri în lume. Ultime lor 4 albume (1973 - Dark Side of the Moon, 1975 - Wish You Were Here, 1977 - Animals, și 1979 - The Wall) sau vândut în milioane de exemplare în toată lumea, umpleau stadione la concertele lor. Super-grupurile anilor '70 erau deja în cădere, Eagles și Led Zeppelin se vor despărți până la sfârșitul anului, dar Pink Floyd […]

today20/03/2020

Post comments (0)


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%