Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00


Kurt Cobain – 8 Aprilie 1994

Written by on 08/04/2020

În ziua de 8 Aprilie 1994 Kurt Cobain a fost găsit mort în casa lui din Seatlle de către un electrician care venise să instaleze o alarmă. Se presupune că ar fi murit cu trei zile înainte datorită faptului că s-a împușcat. Cântecul grupului Nirvana, “Come As You Are” capătă o cu totul altă semnificație cu acest vers “I swear that I don’t have a gun.” (Jur că nu am o armă).

Nirvana - Come As You Are
Nirvana - Come As You Are

În noaptea de 31 Martie 1994, Cobain sare gardul centrului de reabilitare, unde se află pentru dezintoxicare de heroină, și  dispare. S-a internat în acel centru la insistențele familiei și a prietenilor, după încercarea sa de a se sinucide cu o luna înainte. După ce a fugit din centru, a fost văzut prin Seattle de câteva ori în zilele următoare, după care a dispărut.

Pe 3 Aprilie, soția lui Kurt, Courtney Love, angajează un detectiv particular să-l caute, dar a rămas dispărut până în dimineața zilei de 8 Aprilie, când a fost găsit de elctricianul Gary Smith care l-a văzut întins pe pardoseală în casa lui, și a alertat autoritățile. Autopsia a determinat că s-a împușcat singur, în cap.

Uzul drogurilor și depresia de care suferea Kurt Cobain erau bine cunoscute și documentate, chiar și câteva melodii au referințe la starea sa mentală. În ciuda istoriei cunnoscute, și a unei scrisori adresate unui prieten imaginar din copilărie, Boddah, mulți dintre fanii săi,  sânt sceptici la ideea că mortea lui Cobain ar fi fost sinucidere.

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: