Flora TM

Only The Best Music 24/7

Current track

Title

Artist

Background

Led Zeppelin – First US Concert

Written by on 26/12/2018

Led Zeppelin Cânta în Deschidere Pentru Vanilla Fudge în Primul Lor Concert American

Pe data de 26 Decembrie 1968, Led Zeppelin incepe primul turneu american in Denver, CO. Ei au fost show-ul de deschidere pentru Vanilla Fudge.

In timp ce celelalte formatii britanice din “curentul British Invasion” (The Bratles, The Who, Rollin Stones) au urmat aceiasi strategie: mai intii devenind populari acasa, si dupa ce au devenit cunoscuti in America, au inceput turnelle americane, Led Zeppelin au avut o alta strategie. De la bun incepput ei au pus ochii pe America, inainte de afi cunoscuti in US.

Grupul era condus de chitaristul Jimmy Page, deja cunoscut de la Yardbirds. La bass era John Paul Jones cunoscut ca si session player si pentru aranjamentele sale. Vaclist a fost Robert Plant si la tobeJohn Bonham, oarecum mai nou venit, dar foarte talentat.

In Septembrie, ei faceau un turneu scandinav sub numele The New Yardbirds. In Octombrie aou produs si scos un album cu acelasi nume, dintr-o sesiune de 30 de ore de inregistrari.

Dupa ce au participat in 16 show-ri mai mici prin UK, Led Zeppelin au inceput sa in cinte in America in deschide pentru Vanilla Fudge. In primul show din Denver, ei sint a treia formatie dupa a trupa din California numita Spirit, a caoro melodie “Taurus” este foarte asmenatoare cu “Stairway To Heavan” lansata in 1971.

Cind Led Zeppelin au aparut pe scena, multimea scand: “Vrem pe Fudge”.  Zeppelin au lasat o impresie deosebite in acel show, in special cin Jimmy Page a cinta la chitara cu un arcus melodia “Dazed and Confused”. Concert dupa concert au inceput sa impresioneze publicul. La al 5-lea concert in Spokane, WA, erau trecuti pe afise ca si “Len Zeflin”.

Albumul lor de debut este lansat pe 12 Ianuarie 1969. Au avut foarte putine interviuri cu presa muzicala si au refuzat sa cinte la TV, datoritra calitatii inferioare ale sunetului.

Pe la sfirsitul lui Februarie, deja se vorbea despre acest super grup rock.

“Dazed And Confused” – Live 1969

Tagged as

Reader's opinions

Aveţi un comentariu sau sugestie?


Continue reading