Music

Middle Of The Road – Chirpy Chirpy Cheep Cheep (1971)

today01/01/2020

Background
share close
Middle Of The Road - Chirpy Chirpy Cheep Cheep 1971 (HQ)
Middle Of The Road - Chirpy Chirpy Cheep Cheep 1971

“Chirpy chirpy, cheep cheep” este o melodie înregistrată în 1970 de compozitorul său Lally Stott, și popularizată mai târziu în acel an de trupa scoțiană Middle of the Road, pentru care a fost un hit britanic, locul nr. 1. Această versiune s-a vândut peste 10 milioane de exemplare fizice în întreaga lume.

Înregistrarea originală a piesei compozitorului  Lally Stott, a fost un hit de top 15 în Franța și un hit minor în Italia, Australia și Statele Unite. Compania de discuri a lui Stott, Philips, a fost reticentă în lansarea melodiei în străinătate și, aparent, a oferit-o altor două grupuri: grupul folk-pop scoțian Middle of the Road, care lucrau în acea vreme în Italia și duolui Mac și Katie Kissoon, frate și sora din Trinidad.

Middle of the Road este un grup pop scoțian care s-a bucurat de succes în Europa și America Latină încă din anii ’70. Înainte ca ABBA să devina supergrupul anilor 70, Middle of the Road era sunetul timpuriei europopului cu armoniile lor distincte și vocalele principale ale lui Sally Carr. Patru dintre single-urile lor s-au vândut în peste un milion de exemplare fiecare și au primit un disc de aur: “Chirpy Chirpy Cheep Cheep”. „Sacramento”, „Tweedle Dee, Tweedle Dum” și „Soley Soley”. Până la începutul anului 1972, grupul a vândut peste cinci milioane de discuri.

Original members

 • Sally Carr (born Sarah Cecilia Carr, 28 March 1945, Muirhead, Lanarkshire) – vocals, percussion
 • Ken Andrew (born Kenneth Ballentyne Andrew, 28 August 1942, Bearsden, Glasgow) – drums
 • Ian McCredie (born Ian Campbell McCredie, 15 July 1947, Partick, Glasgow) – guitar, flute
 • Eric McCredie (born Eric Campbell McCredie, 17 July 1945, Partick, Glasgow; died 6 October 2007, Glasgow) – bass
 • Neil Henderson (born Neil Fulton Henderson, 11 February 1953, Glasgow) – guitar
 • Anne Katherine Watson (born Anne Thomson, 2 December 1951, Partick, Glasgow) – for a time in 1975 as guest keyboard player and vocalist and who did session work
Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Music

S-au născut pe 31 Decembrie

Pentru că este ultima zi a anului, am vrut să vedem ce personalități muzicale s-au născut la 31 Decembrie. Așa se face, că am realizat și o colectie de hit-uri, melodii care au fost pe locul 1 în topurile americane și britanice. Melodii care să vă încânte acum, in ultima zi a lui 2019. 1942: Chitaristul englez Andy Summers, membru al grupului Police. Every Breath You Take, a fost piesa […]

today31/12/2019

Post comments (0)


Ora în Timișoara

 • Vremea Azi
  Timișoara Radio Flora TM
 • CONTACT US

  Sponsored Links
  0%