Deep Purple – Highway Star

today12/01/2020

share close
Deep Purple - Highway Star 1972 Video HQ
Deep Purple - Highway Star

Deep Purple – Highway Star  from the album Machine Head (1972).

Ritchie Blackmore – Guitar, Jon Lord – Keyboards, Organ Ian Paice – Drums Ian Gillan – Vocals Roger Glover – Bass Guitar.

Aceasta piesă fost compusă de Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Ian Paice, Jon Lord și Roger Glover. Este posibil să fi fost inspirat din „Born To Be Wild” de Steppenwolf și, împreună cu „Radar Love”, este una dintre cele mai faimoase melodii pentru condus mașina, la ceva viteză peste limită.

Potrivit lui Roger Glover, aceștia au scris această melodie în autobuzul lor, în drum spre un concert la Portsmouth Guildhall (în Marea Britanie) pe 13 septembrie 1971, unde au debutat piesa. Au scris-o pentru că s-au săturat de piesa lor de deschidere, „Speed King”; „Highway Star” a devenit noul deschidere pentru concertele lor. Piesa a evoluat prin spectacole live, și a fost înregistrată pentru albumul Machine Head în Decembrie 1971.

Soloul de chitară din această melodie a fost clasat pe locul 19 în lista celor 100  solo-uri de chitară (Greatest Guitar Solos) de revista Guitar World.

Deep Purple - Highway Star

Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%