Eric Clapton – Wonderful Tonight

today28/11/2019

share close
Eric Clapton Wonderful Tonight Live greatest version

Eric Clapton a scris „Wonderful Tonight” în 1976, în timp ce o aștepta pe iubita sa de atunci (și viitoarea soție) Pattie Boyd să se pregătească pentru ieșirea in oraș din aceea seară.

Mergeau la un tribut pentru Buddy Holly pe care Paul McCartney i-l aranjase, iar Clapton aștepta  în timp ce Pattie încerca să se îmbrace

Pe 28 Martie 1979, a doua zi după ce s-au căsătorit, Clapton a adus-o pe Pattie pe scenă și i-a cântat melodia la concertul său din Tucson, Arizona.

Pattie Boyd este un model și fotograf englez. A fost una dintre modelele de top din anii ’60.

Mai înainte a fost căsătorită cu George Harrison în 1966, dar au divorțat în 1977.

Înainte de divorț, începuse o relație cu prietenul lui Harrison, Eric Clapton, dar rămas prietenă bună cu George. De fapt, el chiar a cântat la nunta lor.

De asemenea, Boyd a inspirat melodiile lui Harrison, precum „If I Needed Someone”, „Something” și „For You Blue”, precum și „Layla” a lui Clapton.

Ea și Clapton au divorțat în 1989, iar doi ani mai târziu la cunoscut pe investitotul imobiliar Rod Weston. S-au căsătorit în 2015.

Aceatsa piesa a fost inclusa pe albumul Slowhand din 1977. Back-up vocal a fost facut de Marcella Detroit, și Yvonne Elliman.

 

Linda si Paul McCartney cu oaspetii lor, Pattie Boyd si Eric Clapton (pe scaun). 7 Septembrie 1976
Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%