Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Current show

Program Matinal

06:00 08:00


Frank Sinatra – Strangers In The Night

Frank Sinatra - Strangers In The Night

Strangers In The Night este melodie compusă inițial de Ivo Robic pentru un festival de muzică din Split, Croația; Robic a înregistrat ulterior versiuni ale acestei melodii în croată („Stranci u Noci”) și în germană („Fremde in der Nacht”). Versurile în limba engleză despre dragoste la prima vedere au fost scrise de Charles Singleton și Eddie Snyder.

Bert Kaempfert a rescris melodia pentru filmul “A Man Could Get Killing”, iar piesa a fost folosită ca temă a filmului. A câștigat un premiu Globul de Aur în 1967 pentru cea mai bună melodie originală în film. În plus, piesa a câștigat Grammy-urile din 1966 în patru categorii diferite: Record Of The Year; Cel mai bun aranjament care însoțește un vocalist sau instrumentist (Ernie Freeman a fost aranjatorul); Cea mai bună interpretare vocală pop, masculină; și cea mai bună înregistrare ne-clasică – (Eddie Brackett și Lee Herschberg au fost inginerii de sunet).

Aceasta a fost o melodie de revenire pentru Sinatra, devenind primul său hit care a ocupat locul 1 în 11 ani. Hit-ul său anterior a fost “Learnin ‘The Blues” în 1955.

Iwao Takamoto, animatorul care a creat câinele de desene animate Scooby-Doo, a spus că s-a inspirat pentru nemele caracterului din film, din reclama lui Sinatra.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *