I Wanna Be Your Man – The Rolling Stones

today07/10/2019

share close
Rolling Stones - I Wanna Be Your Man HQ

I Wanna Be Your Man fost în principal scris de McCartney, finalizat de Lennon și McCartney. Melodia a fost destinată lui Ringo, dar mai înainte ei s-au întâlnit cu Andrew Oldham, managerul Stones-ilor (care lucrase anterior cu Brian Epstein, managerul Beatles-ilor). Acesta i-a invitat la locul unde Rolling Stones făceau repetiții, acolo ei au terminat compoziția, pe care le-au dat-o la Rolling Stones să o înregistreze.

Înregistrarea a avut loc pe 7 Octombrie 1963, iar discul a fost lansat la 1 Noiembrie, 1963, cu trei săptămâni inaite de a apare pe albumul Beatlesilor “With the Beatles”.

Acesta a fost cel de al doilea single al lor în Anglia, primul fiind un cover după Chuck Berry, “Come On”.

Privindu-i pe Lennon și McCartney compunând acest cântec i-a inspirat pe Mick Jagger și Keith Richards să compună cântece originale. La aceea vreme The Stones cântau covers după blues-urile americane, ceea cea a reprezentat pentru ei un mare pas, deorece nu se considerau compozitori.

Aceasta a fost prima piesă la deschiderea show-ului TV britanic “Top Of The Pops”. Show-l a debutat la 1 Ianuarie 1964. După The Stones au urmat Dusty Springfield, The Dave Clark Five și The Hollies.

I Wanna Be Your Man - The Rolling Stones

Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large