Ioan Gyuri Pascu – MELANCOLIE

today31/08/2019

share close
Ioan Gyuri Pascu - MELANCOLIE ( oficial)

Ioan Gyuri Pascu, actor, muzician multi-talentat, un om desebit, s-a nascut la 31 August 1961 in localitatea Agnita (Sibiu). (D. la 26 Septembrie 2016 in Bucuresti).

S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii 1990, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și a fost un critic al radioului comercial românesc.
Între 1978 și 1980 a cântat alături de formația fraților Moldovan, Trandafirii Negri, la nunți și alte festivități.[3][5] Cu banii câștigați și-a cumpărat prima chitară acustică direct de la fabrica din Reghin și, a învățat să cânte la tobe.[3][5] În 1979 a compus unul din prime cântece lansate public, „Melancolie”.
În 1980, Pascu a dat examenul de admitere la Facultatea de teatru Szentgyörgyi István din Târgu Mureș, examen pe care l-a picat.
În 1984, Gyuri Pascu s-a mutat la Cluj-Napoca, și a fost admis la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde a studiat româna și spaniola. A dat de două ori examenul de admitere la același profil la Universitatea din București, dar l-a picat. La puțin timp după admitere s-a alăturat trupei de teatru a universității, Ars Amatoria și Fiii, condusă de criticul literar Ion Vartic.

Informtii preluate din Wikipedia.

Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large