Kris Kristofferson – Sunday Morning Coming Down

Kris Kristofferson - Sunday morning coming down (1970)
Kris Kristofferson - Sunday morning coming down

Sunday Morning Coming Down este compoziția lui Kris Kristofferson, și înregistrată prima dată de către Ray Stevens în 1969. Cel mai mare success l-a avut versiunea lui Johnny Cash, lansată în luna Mai 1970, ocupând priml loc în topul de country de la Billboard la 10 Octombrie 1970.

În 1969, Kris Kristofferson curața pardoselile la Columbia Records din Nashville. Oricine a cunoscut trecutul lui, ar fi fost uimit de noul lui rol. El a absolvit Oxford, este Rhodes Scholar, fost căpitan în amrata, și pilot de helicopter. Cu tot acest resume impresionant, Kris dorea doar să compună muzică. Pentru asta, a făcut orice.

Fiind janitor la Columbia Records, l-a la întâlnit pe culoare pe Johnny Cash, și l-a privit de neneumarate ori în timpul înregistrărilor. Au trecut de mai multe ori unul pe lângă altul, dar Cash nu la cunoscut altfel, decât individul care face curățenie.

În timp s-a impritenit cu June Carter, căreia menzi demo să le ducă acasă, unde ea le ascultă împreună cu Johnny Cash. Astfel, într-una din seri au ascultat și Sunday Morning Coming Down, despre xare Johnny a spus că e o melodie bună.

Nefiind sigur că Johnny Cash va ascultă melodia, el a recurs l-a metodă mai spectucolasa pentru ai atrage atenția. În acel timp el mai lucra part-time că pilot de helicopter Armata de Rezervă.Într-una din misuni, s-a dus cu helicopteul la Cash acasă și i-a dat să asculte demo cu Sunday Morning Coming Down.

În joia următoare Johnny a înregistrat programul lui săptămânal dde TV, unde a cântat piesă. “Here’s a song written by Kris Kristofferson,” a spus Johnny audienței sale din întraga țară. “Don’t forget that name.”

Melodia a fost inclusă pe albumul lui Kris de debut din 1970, “Kristofferson”.

Kris Kristofferson - - Sunday morning coming down


Reader's opinions

Leave a Reply

Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Radio Cafe

12:00 24:00

Current show

Radio Cafe

12:00 24:00

Background