Marvin Gaye – I Heard It Through The Grapevine

today02/04/2020 1

share close
Marvin Gaye - Heard It Through The Grapevine (Live at Montreux)
Marvin Gaye - Heard It Through The Grapevine

Melodia I Heard It Through The Grapevine a fost  compusă de Norman Whitfield și Barrett Strong. Ințial Strong, cel care a avut ideea acestei melodii, a vrut să colaboreze cu Holland-Dozier-Holland, compozitorii de la Motown, dar aceștia au refuzat să lucreze cu el.  Ei nu au vrut să fie un alt autor creditat cu melodia, așa că Strong  s-a dus la Whitfield și împreună au compus Grapevine..

Smokey Robinson and the Miracles au fost primii care au înregistrat melodia, dar versiunea lor a fost făcut publică câțiva ani mai târziu pe albumul Special Occasion. Isley Brothers au lucrat la melodie, dar versiunea lor nu a fost niciodată lansată. În final, Marvin Gaye a inregistart melodia, dar Motown nu a făcut-o publică, Berry Gordy a decis că următorul single să fie “Your Unchanging Love” în loc de “Grapevine”. În sfârșit, o nouă achiziție la Motown, Gladys Knight and the Pips au înregistrat cântecul că un gospel rock. Versiunea lor a devenit hit, ajungând până pe locul 2 în America în 1967.

Versiunea lui Marvin Gaye a fost inclusă în albumul din 1968, În The Grove, (ulterior titlul a fost schimbat în I Heard It Through The Grapevine). După ce un disck-jockey din Chicago, Rodney Jones a început să pună melodia la radio, Berry Gordon și-a schimbat opinia și a decis ca versiunea lui Gaye să fie pusă pe single, devenind versiunea definitivă a acestei melodii. Versiunea lui Marvin Gaye a ajuns pe locul unu în topuri, după un an de la versiunea lui Gladys Knight, ocupând locul 1 la 14 Decembrie 1968.

Videoclip înregistrat live la festivalul de jazz din Montreaux în 1980.

 

 

Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%