Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Hot Hits

12:00 13:00

Current show

Hot Hits

12:00 13:00

Background

Scott McKenzie – San Francisco

San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)

San Francisco - Scott McKenzie
Scott McKenzie - San Francisco

Melodie compusă de John Phillips, și cântată de Scott McKenzie. Piesa a fost produsă și lansată în Mai 1967 de Phillips și Lou Adler, care au folosit-o pentru a-și promova Festivalul Internațional de Muzică Pop din Monterey, organizat în Iunie din acel an.

Versiunea piesei lui McKenzie a fost numită „imnul neoficial al mișcării de contracultură din anii ’60, inclusiv mișcările Hippie, războiul anti-Vietnam și Flower Power.

Născut Philip Blondheim pe 10 Ianuarie 1939, în Jacksonville Beach, Fla., McKenzie a fost atras de muzică de timpuriu, și a început să cânte la chitară ca adolescent la mijlocul anilor ’50. Cânta într-un grup vocal când l-a cunoscut pe Phillips în Alexandria, Va.

Au format un cvartet numit Abstracts, care a devenit Smoothies în 1959. După ce au înregistrat câteva single-uri pop, McKenzie și Phillips au format un trio folk cu Dick Weissman numit Journeymen, care a înregistrat pentru Capitol Records la începutul anilor ’60.

Se pare că McKenzie a refuzat oportunitatea de a se alătura la Mamas & Papas în anii ’60, preferând să încerce o carieră solo.

Scott McKenzie - San Francisco

Advertisements

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: