Slade – Coz I Love You

today04/01/2020

share close
Slade - Coz I Luv You (1971) HD 0815007

Aceasta a fost a doua intrare a grupului în topul din Marea Britanie și primul lor număr 1. Primul lor hit a fost un cover al unei melodii Little Richard, intitulată “Get Down And Get With It”, care a ajuns pe locul 16 în Marea Britanie.

“Nu ne-a plăcut cum ar arăta titlul pe vinil: ‘Because I Love You’. Nu se potrivea cu imaginea trupei Slade. În studio, am scris versurile în dialectul Black Country, așa cum obișnuiam să scriem pe pereții de la WC-uri. Chas Chandler, managerul nostru, a văzut versurile și a spus: ” De ce nu folosim asta? A prins și a avut un impact deosebit”.

Slade este o trupă de rock engleză din Wolverhampton. Au avut o ascensiune spectaculoasă în timpul erei glam rock la începutul anilor ’70, obținând 17 piese consecutive  in Top 20 și șase piese pe locul  1 în UK Singles Chart. Albumele și single-urile hit, i-a făcut cel mai de succes grup britanic din anii ’70, bazat pe vânzări de single-uri. Au fost primul act muzical care a avut trei single-uri să intrate în topuri diect pe locul unu; toate cele șase hit-uri ale trupei au fost scrise de Noddy Holder și Jim Lea. In 2006, vânzările totale din Marea Britanie se ridicau la 6.520.171, iar single-ul lor cel mai vândut, “Merry Xmas Everybody”, a fost vândut în peste un milion de exemplare.  Conform documentarului BBC din 1999, It’s Slade, trupa a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume.

Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large