News

Ronald Bell, co-fondator al grupului Kool and the Gang a încetat din viață

today10/09/2020 6 5

Background
share close

Ronald Bell

Ronald “Khalis” Bell, cântăreț, compozitor, saxofonist, co-fondator al unuia din cele mai eclectice grupuri funk din anii ’70, Kool and the Gang, a încetat din viață Miercuri, la vârsta de 68 de ani.

Începând cu 1969 și până în 2013, Kool and the Gang au avut 23 de albume, grupul inițial de jazz s-a tarnsformat într-un grup de pop-soul-funk odată cu venirea vocalistului James “J.T.” Taylor în 1979, care a fost co-compozitor la hit-urile lor, “Ladies Night,” “Jungle Boogie” și “Celebration”, melodii rămase în conștiința amatorilor de muzică.

video
Kool & The Gang – Cherish

In 1964, Bell și fratele lui mai mare Robert “Kool” Bell, neavând bani să-și cumpere un set de tobe, au strâns cutii vechi de vopsea, în orașul lor Youngstown din Ohio, și și-au improviozat un set de percuție. A fost o experiență mai dificilă – pentru că au trebuit să învețe cât de multă vopsea să aibe într-o cutie pentru a rezulta tonalitatea dorită – dar această experiență a lansat cariera lor muzicală care a durat peste 50 de ani.

După ce s-au mutat în Jersey City, New Jersey, cei doi frați au început să cânte în stația de metrou din Greenwich Village (New York), adăugând un set ieftin de tobe. “Am câștigat 5 dolari în trei săptămâni a povestit Ronald Bell în 2015.

video
Kool & The Gang – Celebration

Cei doi frați au format Jazziacs cu prieteni din liceu, care s-a transformat în Kool & the Flames, și în final au devenit Kool & the Gang. Grupul lor, a vândut peste 70 de milionae de discuri în întreagă lume.

 

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Music

Premiile MTV 2020

Aseară a avut loc decernarea premiilor MTV la Radio City Music Awards. Lista câștigătorilor: VIDEO OF THE YEAR  The Weeknd – “Blinding Lights” ARTIST OF THE YEAR Lady Gaga SONG OF THE YEAR Lady Gaga with Ariana Grande – “Rain On Me” BEST COLLABORATION Lady Gaga with Ariana Grande – “Rain On Me” PUSH BEST NEW ARTIST Doja Cat BEST POP BTS – “On” BEST HIP-HOP Megan Thee Stallion – […]

today31/08/2020 1

Post comments (0)

Leave a reply


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large