Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Cocktail Muzical

08:00 24:00

Current show

Cocktail Muzical

08:00 24:00


The Beatles – 100 de lucruri ştiute şi neştiute (Partea a doua)

Written by on 26/05/2019

The Beatles - Revolution

21. În 1968, John Lennon a fost un membru la The Dirty Mac pentru  un program TV special al Rolling Stones-ilor – “Rolling Stones Rock and Roll Circus”, cu Eric Clapton, Mitch Mitchell (de la Jimi Hendrix Experience) la tobe, și Keith Richards de la bass.

22. ““Cry for a Shadow”  este singura melodie de la Beatles  creditată numai lui John Lennon și  lui George Harrison. E un instrumental care a fost scris de John și George ca o parodie la muzica grului The Shadows.

23. John Lennon a cerut ca Adolf Hitler, Mahatma Gandhi, și Isus Hristos sa fie incluși pe coperta albumului Sgt Pepper, dar în cele din urmă au fost lăsate afară, chiar dacă un decupaj al lui Hitler a fost de fapt făcut.

24. Atât Paul McCartney și Ringo Starr sunt stângaci.

25. David Crosby de la Byrds l-a îndrumat pe George Harrison să-l asculte pe muzicianul Indian Ravi Shankar, în 1965.

26. Albumul “With the Beatles” a fost lansat Vineri, 22 noiembrie 1963, ziua în care președintele american John F. Kennedy a fost asasinat în Dallas, Texas.

27. Lennon și McCartney a scris primul hit pentru The Rolling Stones, “I Wanna Be Your Man”,, după Stones au spus că au nevoie de un hit. Lennon a spus după aceea: ‘Nu o sa le dăm nimic care să fie prea bun, nu-i așa?’

28. George Harrison a fost un vegetarian din 1968 până la moartea sa.

29. Pe 17 decembrie, 1963, un disc jockey la postul de radio WWDC în Washington, DC., a devenit prima persoană care a difuzat un disc Beatles pe undele radio Americane. James Carroll a pus  “I want to Hold your Hand”, pe care l-a avut obținut de la o  stewardesă prietenă care a adus discul din Marea Britanie.

30. Factura finală pentru coperta la  Sgt Pepper a fost de £2,868 5s 3d (echivalentul a £38,823 azi). S-a estimat că acest lucru a fost de 100 de ori costul mediu pentru un cover de album în anii ’60.

31. În secțiunea finală de la “Hey Jude”, (la minutul 2:58), aici puteți sa-l auziți pe  John Lennon cum strigă ‘Fucking hell!’  când ajunge la o notă  gresșită in timp ce cânta backing vocals.

32. Paul McCartney a fost singurul Beatles care a avut barbă în timpul înregistrării și filmarea pentru albumul și filmul “Let It Be. În mod ironic, el a fost singurul Beatles fără barbă pe coperta albumului Abbey Road, care a fost înregistrat în același an ca și Let It Be.

33. În timpul turneului Nord-American din 1964, un hotel din Kansas City, unde The Beatles au dormit a vândut  lenjeria de pat în care ei au dormit, unui om de afaceri pentru  750 de dolari.

34. Când Beatles au plecat pentru prima data la  Hamburg în 1960, mama lui George Harrison i-a dat o cutie  plină cu pateuri de casă.

35. Când Beatles au fost in turneul  Australian din 1964, primirea lor rămâne cea mai călduroasă de oriunde în lume. În Adelaide peste 300.000 de fani au venit să vadă coloana de mașini care i-a dus de la aeroport în oraș, în Melbourne peste 20.000 de fani au fost pe traseul de la aeroport la hotel. Armata și unitățile marinei au fost aduse pentru a ajuta la controlul mulțimilor, multe mașinile au fost distruse, sute de fete au leșinat și peste 50 de persoane au fost internate la spital cu oase rupte.

36. Cu doar 23 de secunde, “Her Majesty” este cel mai scurt cântec Beatles lansat  pe un album.

37. The Beatles au avut un total de 292 de apariții la Cavern Club din Liverpool.

38. În 1964, consiliul  orasului Glasgow  din Scoția a anunțat că toți băieții și bărbații cu  tunsori stil Beatles ar trebui să poarte căști de baie, după ce un comitet a spus că părul de la tunsorile Beatles cauzează înfundarea filtrelor la piscine.

39. George Harrison a fost, de asemenea, cunoscut sub numele de: Carl Harrison, L’Angelo Misterioso, Hari Georgeson, Nelson/Spike Wilbury, George Harrysong, George O’ Hara-Smith.

40. In cartea “Lennon” scriitorul  Ray Coleman imprimată o listă cu cifra 9, care apare mereu  în viața lui John Lennon: s-a născut pe 9 octombrie, Brian Epstein i-a văzut prima dată pe Beatles  la  “The Cavern Club” pe data de 9 noiembrie 1961, și a semnat  contractul cu EMI pe 9 Mai 1962, John a cunoscut-o pe Yoko pe data de 9 Noiembrie 1966, John a scris “Revolution 9”, ““#9 Dream” și “One After 909”, (care a fost scris la mama lui acasă la 9 Newcastle Drum). Corpul său a fost dus la spitalul  Roosevelt (nouă litere) care a fost situat pe Ninth Avenue, Manhattan (nouă litere). Lennon a fost declarat mort la 11:07 pm (1+1+0+7=9)

41. Versurile pentru Being for the Benefit of Mr. Kite! din Sgt Pepper – au fost adaptate aproape cuvânt cu cuvânt de la un vechi poster  de circ, pe care John Lennon l-a cumpărat de la un magazin de antichități din Kent în ziua când Beatles au filmat un clip promoțional pentru Strawberry Fields Forever.

42. În 1963, Beatles a revenit la Londra din Suedia și au fost întâmpinați de sute de fani  și o mulțime de fotografi și jurnaliști. Ed Sullivan de la canalul de tv CBS, a fost la Heathrow când Beatles au sosit, și a fost martor la  Beatlemania în plină desfășurare.

43. Când Beatles au cântat pentru prima dată la Cavern Club din Liverpool pe data de 21 februarie 1961, au fost plătiți cu £6.00.

44. La împlinirea a 21 de ani, George Harrison a primit peste 30.000 de carduri.

45. Prietena lui Stu Sutcliffes, Astrid Kirchherr este cea care i-a dat-o lui Stu ‘stilul francez’ de tunsoare cu breton, care a fost adoptat mai târziu de toți Beatles-i.

46. Amâdoi John și Paul au scris cântece despre mamele lor. John a scris “Julia” și Paul,  Let It Be, care se referă la mama lui, Mary.

47. Omul în picioare pe trotuar, în fundal de pe Abbey Road este Paul Cole, un turist American care nu a avut cunoștință că el a fost fotografiat până când a văzut coperta albumului, luni mai târziu.

 

48. Mike Vickers (chitarist, flautist, saxofonist) de la grupul Manfred Mann a dirijat orchestra pentru înregistrarea live a melodiei “All You Need Is Love”.

49. George Harrison a scris “Here Comes the Sun”, (de la Abbey Road), în grădina lui Eric Clapton.

50. John Lennon a scris inițial “Come Together” ca un slogan de campanie pentru campanie electorală eșuată din California a lui Timothy Leary,  împotriva lui Ronald Reagan.

 

The Beatles – 100 de lucruri ştiute şi neştiute (Partea a I-a)

 

 

 

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: