Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Radio Cafe

14:00 24:00

Current show

Radio Cafe

14:00 24:00


The Beatles – 100 Facts (partea a 3-a)

Written by on 09/07/2019

Continuare la 100 de lucruri ştiute şi neştiute despre Beatles.

Yesterday (With Spoken Word Intro / Live From Studio 50, New York City / 1965)

 1. Piesa lui Paul McCartney “Yesterday” este piesa cu cele mai multe covers din istoria muzicii; a fost  înregistrată de peste 2.200 de artiști.

 2. Când Beatles au ajuns pentru prima dată în SUA pentru primul lor turneu în 1964, au primit peste 100.000 de scrisori trimise de fani.

 3. În cei opt ani, din 1962 – 1970, The Beatles au lansat douăzeci și patru de singles și douăsprezece albume de studio în UK.

 4. În 1965, două tinere (fans) au închiriat un elicopter pentru a zbura peste casa pe care Beatles au închiriato în Beverly Hills, și au sărit din elicopter în piscină.

 5. Logo-ul iconic “drop-T”, s-a bazat pe o schiță a unui designer și comerciant de instrumente muzicale Ivor Arbiter. Acesta a fost folosit pentru prima dată în 1963 pe bateria lui Ringo Starr.

 6. Albumul “With The Beatles” a fost primul album al unui grup, care sa vândut în peste un milion de exemplare din istoria Topului Britanic.

 7. Lasarea albumului Sgt Pepper în Australia a fost amânată din cauza Războiul de Șase Zile dintre Israel și Egipt. Nava care transporta coperțile tipărite în Marea Britanie a trebuit să foloseasca un traseu mai lung deoarece  Canalul Suez a fost temporar închis.

 8. Pe coperta albumului “Abbey Road”, Paul, John și Ringo toți poartă costume concepute de Tommy Nutter de la Savile Row – una din cele mai reputabile firme de croitorie din Londra.

 9. “With The  Beatles” a stat  timp de 21 de săptămâni pe locul 1 in top-ul Britanic, înlocuind pe “Please, Please Me”, deci se poate spuna că Beatles au ocupat primul loc timp de 51 de săptămâni consecutive.

 10. Finalizarea piesei “I Want You (She’s So Heavy)”, pentru albumul Abbey Road, de pe 20 August 1969 a fost ultima dată când toți  cei patru Beatles au fost împreună în același studio.

 11. John Lennon a anunțat plecarea din grup, la 20 septembrie 1969, dar a fost de acord că nu face publică știrea până ce număr de chestiuni juridice vor fi rezolvate.

 12. După “Penny Lane” a devenit un alt hit Beatles, semnele stradale pentru Penny Lane în Liverpool au dispărut cu regularitate, astfel că orașul a revenit la pur și simplu o pictura Penny Lane’ pe clădiri, mai degrabă decât să aibe semne stradale.

 13. Piesa lui John “Julia”, care a apărut pe “Beatles White Album”, un cântec dedicat  mamei lui Julia, și soției Yoko, a fost singura melodie  Beatles în care el cântat singur, fără restul grupului.

 14. Primul cântec Beatles complect acustic,  a fost “You’ve Got to Hide Your Love Away”.

 15. Sfarșitul la Sgt Pepper se termină cu un sunet de 15 khz de înaltă frecvență (pus pe album, după o sugestie de Lennon  care era destinat să enerveze cainele), urmată de o buclă fără sfârșit de râs și vorbe fară sens.

 16. John Lennon a vrut ca albumul “Revolver” să aibe titlul Four Sides of the Eternal Triangle. Alte sugestii au fost Magical Circles, Pendulum și Beatles on Safari.

 17. Paul McCartney și-a oferit melodia ““Yesterday”  cântărețului Chris Farlowe, care a refuzat, spunând că a este prea “soft” pentru el.

 18. Peste 50.000 de oameni au aplicat pentru bilete la prima apariție  Beatles la Ed Sullivan show, în 1964. Studioul avea numai 728 de locuri.

 19. Beatles dețin recordul pentru cele mai mari vânzări într-o săptămână ale unui single (care nu este pentru suportul unei organizație de caritate), 970,000 pentru “I Want to Hold Your Hand”.

The Beatles - 100 Facts

 1. Când The Beatles a ajuns la Aeroportul din Atlanta  în 1965, din cadrul turneului american, zeci de fani au intrat pe pistă și s-au urcat pe avion în timp ce acesta era încă în mișcare pe pista. Grupul a fost blocat în interiorul avionului până când poliția a mutut mulțimile de lângă avion.

 2. “Her Majesty”, a fost inițial a apărut între “Mean Mr. Mustard” și “Polythene Pam” pe Abbey Road, dar Paul McCartney nu-i plăcea felul in care acest medley suna, așa că a trebuit să fie re-editat pentru al elimina. Cu toate acestea, inginerul Ioan Kurlander a fost instruit să nu arunce nimic niciodată, așa că după ce grupul a părăsit studioul în acea zi, el a luat-o de pe jos banda, a scos 14 secunde din începutul roșu de bandă, și apoi a adaugat “Her Majesty” imediat după banda master. Daca nu stiți despre ce este vorba, uitațivă la o banda de magnetofon când se termină și veți vedea partea roșie.

 3. With The  Beatles – cel de-al doilea album de studio a fost inregistrat la doar patru luni după ce albumul de debut Please Please Me.

 4. Coperta albumului Help! trebuia să aibe grupul cu mâinile poziționate pentru a scrie un cuvântul Help în de semnalizare cu steaguri (flag semaphore). Fotograful Robert Freeman a avut ideea ca din semne să apara “Help”.  Dar când a făcut  aranjamentele cu mâinile pentru poză,  nu arăta chiatr asa de bine.

 5. Coperta la  Sgt Pepper are  două spații pentru discuri deoarece Beatles au planificat inițial pentru doua LP-uri. Desenele au fost deja aprobate și trimise pentru a fi imprimate atunci când și-au dat seama că au suficient material doar pentru un LP.

 6. Paul McCartney a conceput titlul albumului “Rubber Soul” după ce a auzit un muzician descrând  stilul lui Mick Jagger cânta stil ca “plastic soul”.

Beatles – 100 de lucruri ştiute şi neştiute – partea 1-a

Beatles – 100 de lucruri ştiute şi neştiute – partea a 2-a

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: