Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Current show

Program Matinal

06:00 08:00


The Beatles 100 Facts – Partea a 4-a

Written by on 29/07/2019

The Beatles - Help!

Continuăm seria celor 100 de lucruri știute si neștiute despre Beatles. Aceasta este ultima parte a serialului nostru.

 1. Deși albumul Revolver a fost lansat înainte de ultimul turneu Beatles, în August 1966, grupul nu cântat nici o melodie de pe album, pentru că cele mai multe piese au fost prea complexe pentru a le cânta live.

 2. Pe coperta la albumul Sgt Pepper. păpușa lui Shirley Temple  este îmbrăcată cu un pulover în semn de omagiu pentru Rolling Stones, care au reântors favorul, prin a avea pe  Beatles ascunși în coperta albmului lor, Their Satanic Majesties Request.

 3. John Lennon a cumpărat o insulă nelocuită (Dornish)  în apropiere de coasta Irlandei, lângă localitatea Westport pentru £1700 de la sfârșitul anilor ‘ 60. Înainte de moartea lui, John a  cerut permisul pentru a construi o casă pe insulă.

 4. Marianne Faithfull, Pattie Boyd, Brian Jones și Donovan au cântat background vocal la “Yellow Submarine”

 5. În 1968 Eric Clapton i-a dat lui George Harrison chitara Gibson Les Paul, pe care el a cântat “While My Guitar Gently Weeps” . (Pe aceiași chitară a cântat și in clip-ul promo “Revolution”).

 6. În anul 1967, când John Lennon a cumparat Rolls Royce-ului său, care a fost pictat în culori psihedelice, Rolls Royce au obiectat la culori.

 7. Înainte de a începe lucrul pentru albumul Sgt. Pepper, Beatles au început  o serie de melodii tematice pentru album, legate de copilărie și viața de zi cu zi. Primele piese, fiind “Penny Lane” și “Strawberry Fields Forever”. După ce single-ul a fost lansat, conceptul a fost abandonat în favoarea albumului Sgt Pepper, așa cum îl știm.

 8. “The End” de pe albumul Abbey Road este notabil pentru că este singurul solo de tobe pe orice album Beatles a lui Ringo.

 9. La ultimul lor turneu în America de Nord în 1966, The Beatles s-au apropiat de orbi, schilozi și copii deformați, în speranța că, dacă s-au atins de ei, copiii s-ar fi vindecat.

 10. The White Album este singura copertă a unui album Beatles de studio pe care membrii trupei nu apar pe coperta principala.

 11. În anul 1967, când Beatles au cântat piesa ‘All You Need Is Love’ în direct prin satelit (văzută de 200 de milioane de oameni), ca parte a programului mondial TV  “Our World”, Mick Jagger a stat aproape de Paul McCartney în transmisia live și au fumat impreună un joint mare de  marihauna.

 12. “I Want You (She’s So Heavy)” de pe albumul Abbey Road este al doilea cântec  Beatles cu o lungime de apropae 8 minute (“Revolution 9” fiind cel mai lung).

 13. După ce John Lennon a spus în 1966 că Beatles au fost mai mari decât Iisus, unele posturi de radio au interzis toate înregistrările cu Beatles. O astfel de stație, KLUE în Longview din Texas, a încetat să emită la o zi după ce au anunțat interdicția, după ce un transmițător a fost lovit de trăznet.

 14. În 1966, Paul McCartney a luat parte la un spectacol de artă liberă, la Royal Collage of Art, unde a cântat la  o halbă de bere și un radiator.

 15. John Lennon a scris versurile de la “I Am The Walrus” după ce a citit o scrisoare de la un elev la vechea școală unde el a studiat – Quarry Bank, care a explicat cum el ar analiza versurile melodiilor Beatles. Profesorul din aceea clasă l-a considerat și pe John ca fiind un elev rău. John a scris cele mai obscure versuri din această peisă , “OK let the f****rs work that one out!”

 16. Când Beatles au plecat la Hamburg în 1960 pentru prima dată, microbuzul lor  Austin, a avut cuvântul Beatles tăiat din hârtie, lipit pe ambelen părți ale van-ului.

 17. “Across the Universe” a apărut mai întâi pe albumul caritabil,  compilație “No One’s Gonna Change Our World”.

 18. “Being for the Benefit of Mr. Kite!”, a fost interzis la BBC, se presupune că mptivul a fost expresia “Henry the Horse” combinat cu alte două cuvinte care erau cunoscute ca jargon pentru heroină.

94.  “Everybody’s Got Something to Hide Except Me and My Monkey” este cel mai lung titlu de la o melodie Beatles.

 1. Deja in 1966 Beatles au avut peste 1.400 de concerte și  patru turnee mondiale.

 2. John Lennon obisnuia sa cânte la o muzicuta, chiar fără mâini, doar răsucindo în gura lui. Când a decis schimbe instrumentul la altul, a  aruncato de pe scenă pentru a scăpa de ea.

 3. Cu o săptămână înainte de  al întâlni pe Paul McCartney, pentru prima dată, John Lennon a încercat să sa intre la Marina Comercială.

 4. John Lennon a fost prima persoană care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone, numarul 1, publicat pe 9 noiembrie, 1967.

 5. John, Paul și George erau amici cu Billy Preston (care a cântat la keybords cu grupul) din 1962, atunci când el a fost backup in grupul lui  Little Richard.

 6. În 1961, The Beatles a început o rezidență de trei luni  la The Top Ten Club, in Hamburg, undew au cântat  92 de seri la randi. Grupul a cântat timp de șapte ore pe seara în timpul săptămânii și opt de ore la sfârșit de săptămână cu 15 minute de pauză la fiecare oră.

 100 de lucruri ştiute şi neştiute despre Beatles partea a 3-a. 

 

 

 

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău:


Continue reading