Events

John and Yoko încep o revoluție din pat

todayJune 1, 2019 38

Background
share close
Plastic Ono Band - Give Peace A Chance (1969)
Plastic Ono Band - Give Peace A Chance

John Lennon și Yoko Ono și-au petrecut întreaga lună de miere în pat, într-o camera de hotel din Amsterdam , invitând membri ai presei timp de 12 ore în fiecare zi în timp ce vorbeau despre pace, dragoste și înțelegere. Au rămas acolo timp de șapte zile, sub postere marcate cu “Hair Peace” și “Bed Peace.” Seria de evenimente a fost documentată când Beatles a înregistrat piesa “The Ballad of John și Yoko,” care a inclus doar pe Lennon și Paul McCartney care a cântat la fiecare instrument. Cascadoria asta s-a dovedit a fi o publicitate de succes – în ciuda presei care nu a luat mesajul în serios – cei doi decid să continue.

John Lennon - Hotel Picture

Acest al doilea protest este planificat pentru New York, dar lui Lennon îi este refuzată intrarea în țară pe pentru că în 1968 avea o condamnare pentru posesie de marijuana. După ce a stat o noapte în a doua alegere  – Hotel Sheraton din Bahamas – John și Yoko decid că vremea este prea caldă pentru a rămâne în pat pentru o săptămână, așa că zboară în Canada și rezervă camerele dela 1738 până  la 1744, la Queen Elizabeth Hotel din Montreal pentru șapte zile.

În timp ce statul în pat este în curs de desfășurare, o serie de celebrități și reprezentanți ai mass-media vizitează camera de hotel și John Lennon tot repetă expresia “give peace a chance,”, în diverse interviuri, de unde a pornit ideea pentru un cântec.

ADVERTISEMENT

“Give Peace A Chance” este înregistrat de către producător André Perry, folosind patru microfoane și un casetofon portabil 4-track pe care el l-a împrumutat de la un studio local. Piesa dispune de un cor care i-a inclus pe Petula Clark, Allen Ginsberg și Timothy Leary.

Lansat ca un single solo sub numele de Plastic Ono Band, piesa este totuși atribuită Lennon-McCartney compozitie parteneriat – cea ce Lennon va regreta mai târziu. Credit ar putea servi drept mulțumire pentru că Paul l-a ajutat la înregistrare piesei “The Ballad of John and Yoko”.

Single-ul ajunge pe pozitia #14 în SUA, iar în următorul deceniu devine un imn pentru mișcarea anti-război  din Vietnam. (foto: Roy Kerwood)

Views: 0

Views: 1

ADVERTISEMENT

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Ora în Timișoara

Radio Flora TM

Vă oferă de la hit-urile anilor ’70 până la muzica de astăzi. In fiecare zi, 24 de ore de muzică!

La Radio Flora se poate asculta muzică de calitate, decentă, in fiecare zi, fie ca este rock, pop, country, disco, uneori chiar și dance.

CONTACT US

Views: 0

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT
0%