Muzica Country

Background

Deși nu este o dată și un loc despre care se poate spune cu exactitate că ar fi locul unde s-a născut muzica country, rădăcinile par a fi prin anii 1920. Se pare că totul a pornit din munții Apalași și de acolo s-ar fi răspândit destul de repede peste tot.

Pe la începutul secolului XX, munții Apalași erau izolați, foarte puțini oameni trăiau în regiune, majoritatea fiind imigranți europeni, care trăiau în sărăcie, lipsuri, și erau obișnuiți cu greutățile și viața aspră. Un lucru pe care-l aveau și l-au păstrat, a fost tradiția muzicală. Muzica lor a evoluat în timp.

A fost o perioadă cu multe schimbări, așa că americanii căutau ceva care să-i aducă din nou la rădăcini. Muzică country a devenit mediul căutat. Au început înregistrările cu muzică de “cowboy”, care a devenit destul de repede hit..

Au fost câteva cazuri când s-a publicat muzică din această regiune, dar primul care a înregistrat un disc a fost un violonist din Texas, pe nume Eck Robertson, care a făcut primele înregistrări în 1922. Deși a mai fost un violonist din Georgia, John Carson care a făcut înregistrări în aceiași perioadă, Roberston este considerat ca fiind primul cântăreț de muzică country. El a înregistrat două melodii din sudul rural în 1923, și acesta este momentul recunoscut ca fiind începutul muzicii country.

John Carson, a fost unul dintre cei care s-au mutat în Atlanta, care devenise în aceea perioadă, capitala neoficială a muzicii country. Acolo se înregistra muzică, și se difuza la radio. A rămas așa până la mijlocul anilor 1930, când Atlanta a devenit mai cosmopolitană, și muzica country s-a mutat în Nashville (Tennessee).

Grupul din Atlanta, a fost prima generație de muzicieni country.

A două generație country a început în timpul marii depresiuni, anii ’30.  Perioada economică dificilă, a însemnat mai puține discuri vândute, dar a crescut popularitate radioului. Atunci au început multe show-uri de country, inclusiv Grand Ole Opry, care continuă și acum în Nashville. De asemenea filmele western au început să folosească multe “cântece de cowboy”. ceea ce a ajutat la răspândirea muzicii în întreagă țară.

În perioada de început, nu se foloseu tobele, chiar erau ascunse în spatele scenei. Mulți ani s-a întâmplat acest lucru. Tot în această perioadă au început să apară noi stiluri, honky tonk, bluegrass și hillbilly boggie.

În periada anilor 1950 și 1960, au fost tensiuni, pentru că muzica country și folk au început să se separe. Deși stilul muzical era asemănător, amatorii de muzică erau diferiți, veneau din alte medii sociale.

Aceasta a fost generația, în care a început rockabilly, un mix de rock and roll și hillbilly, muzică devenită populară și datorită unor staruri precum Elvis Presley și Johnny Cash. În acest timp, cântecele de cowboy și-au pierdut din popularitate. Acesta este motivul pentru care casele de discuri folosesc în marketing și reclame, termenul country and western.

În perioada anilor 1970 și 1980, muzica a evoluat și au apărut câteva stiluri majore. Audiența a crescut când s-a început să se cânte country pop, dar grupurile de rebeli au rămas la outlaw country. A fost un moment când s-a început și country rock, când muzicieni ca Bob Dylan au avut success.

În anii ’90 posturile de radio pe frecventele FM au luat amploare, și astfel muzica country a ajuns peste tot. A contat și faptul că muzica rock, a devent mai “alternativă” și multă lume s-a îndreptat spre muzica mult mai melodică de country.

La ora actuală în SUA sunt posturi de radio specializate pe muzică country actuală, un country pop, country rock, și câte ceva din trecut, și radiouri care evită aceste genuri. Sunt posturile de radio care oferă Red Dirt Music și Americana: genurile tradiționale country, care nu au influențe pop sau rock.

Radio Flora TM va oferă oportunitatea să ascultați din toate stilurile de muzică country, de la country pop la red dirt. Chiar și un country mai vechi.

 

Sponsored Links

Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large