Music

Bob Marley – Get Up, Stand Up

today11/05/2020

Background
share close
Bob Marley - Get Up, Stand Up (Live at Munich, 1980)
Bob Marley - Get Up, Stand Up (Live at Munich, 1980)

Bob Marley s-a născut la 6 Februarie 1945 în Jamaica, mama fiind o nativă de 17 ani, iar tatăl un ofițer englez la peste 50 de ani. Foarte rar și-a văzut tatăl.

S-a lăsat de școală la 15 ani, că să învețe sudură.

În 1968 a făcut o luna de închisoare pentru marijuana. Atunci s-a identificat cu deținuții pe care i-a întâlnit și a început să compună mai multe cântece politice.

Bob Marley - Could you be loved
Bob Marley - Could you be loved

Bob Marley a murit  de cancer (Melanoma). Cancerul a fost sub unghia de la picior. A aflat de cancer după ce s-a accidentat într-un meci de fotbal în 1977, și rana nu s-a vindecat nici după 3 ani. Melanoma este o formă de cancer pe care au persoanele cu pielea albă. Doctorii au concluzionat că el avut gene de la tatăl sau, fiind astfel susceptibil să aibe această formă de cancer

Bob Marley a refuzat să aibe degetul amputat datorită religiei sale, Rastafari, care interzice să schimbi ceva la corpul tău. Cancerul s-a întins la stomac, plămâni și creier.

A murit pe 11 mai 1981.

Bob Marley - Is This Love (Official Music Video)
Bob Marley - Is This Love (Official Music Video)
Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

George Milos

DJ

Disco în vremea comunismului din Timișoara

Amintirile lui George Miloș „În 1974 s-au închis practic toate barurile de noapte, care pe atunci funcționau până la 5 dimineața. Astfel, pentru a nu ține spațiul închis, O.J.T. (n.n. – Oficiul Județean de Turism), a organizat o discotecă. A fost un contract cu trei studenți, care aveau deja experiență disco: Dan Costa, Gabi Gross și Colo (Ioan Dumitriu). Fiind prima discotecă cu program zilnic, ei nu puteau fi prezenți […]

today09/05/2020 1

Post comments (0)

Leave a reply


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large