Flora TM

Only The Best Music 24/7

Current track

Title

Artist

Background

Hey Joe – 16 Decembrie 1966

Written by on 16/12/2018

 

Hey Joe, primul single a lui Jimi Hendrixa fost lansat pe 16 Decembrie 1966. In acel an Jimi parasea grupul cu care cinta atunci, Jimmy James and Blue Flames, la insistentele lui Chas Chandler (The Animals) si s-a dus in Anglia. Acolo a format Jimi Hendrix Experience, un trio cu bateristul Mitch Mitchell si basistul Noel Redding.

Impreuna au inregistrat Hey Joe si o pisea originala a lui Hnedirx: Stone Free. Au prezentat aceste doua melodii la Decca Records, dar au fost respinsi, de acelasi individ care i-a respins si pe Beatles. Asa ca au semnat un contract pentru un singur single cu Polydor, si au lansat single-ul in Marea Britanie unde a ajuns pe locul 6 in top-uri,  la 6 Februraie 1967. Reprise Records a lansat single-ul in Statele Unite, unde a trecut neobservat.

Hey Joe a fost scris de un cintaret cu numele Billy Roberts, pe care el il cinta in aria New York-ului la inceputul anilor ’60. Melodia a mai fost preluata si de Byrds, Leaves and Love care au cint intr-un tempo mai rapid, precum si de cintaretul de folk Tim Rose, cintind intr-un tempo mai slow. Aceasta este versiunea din care s-a inspirat Jimi Hendrix.

Versiunea lui Jimi Hendrix a devenit standardul pentru Hey Joe.

Alte versiuni ale acestei melodii:

Pop: Cher, 1967
Hard Rock: Deep Purple, 1968
Avant-garde: The Mothers Of Invention, 1968
Soul: Wilson Pickett, 1969
Punk: Patti Smith, 1974
Jazz: Brad Mehldau, 2012

Tagged as

Reader's opinions

Aveţi un comentariu sau sugestie?


Continue reading