Highlights

Ioan Gyuri Pascu (31.08.1961 – 26.09.2016)

today26/09/2020 7

Background
share close
Ioan Gyuri Pascu - Ce liberi am fi (@Omul cu chitara)
Ioan Gyuri Pascu - Ce liberi am fi

Ioan Gyuri Pascu, actor, muzician multi-talentat, un om desebit, s-a nascut la 31 August 1961 in localitatea Agnita (Sibiu). (D. la 26 Septembrie 2016 in Bucuresti).

Ioan Gyuri PascuS-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii 1990, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și a fost un critic al radioului comercial românesc.
Între 1978 și 1980 a cântat alături de formația fraților Moldovan, Trandafirii Negri, la nunți și alte festivități. Cu banii câștigați și-a cumpărat prima chitară acustică direct de la fabrica din Reghin și, a învățat să cânte la tobe. În 1979 a compus unul din prime cântece lansate public, „Melancolie”.
În 1980, Pascu a dat examenul de admitere la Facultatea de teatru Szentgyörgyi István din Târgu Mureș, examen pe care l-a picat.

Ioan Gyuri Pascu - MELANCOLIE ( oficial)

În 1984, Gyuri Pascu s-a mutat la Cluj-Napoca, și a fost admis la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde a studiat româna și spaniola. A dat de două ori examenul de admitere la același profil la Universitatea din București, dar l-a picat. La puțin timp după admitere s-a alăturat trupei de teatru a universității, Ars Amatoria și Fiii, condusă de criticul literar Ion Vartic.

Informtii preluate din Wikipedia.

Ioan Gyuri Pascu

 

 

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

News

Juliette Greco, a încetat din viață la 93 de ani

Juliette Greco, s-a născut la 7 Februarie 1927 în Montpellier, și a încetat din viață l23 Septembrie 2020 (aged 93) în locaitatea Ramatuelle, în apropiere de Saint Tropez. A avut o carieră muzicală de peste 7 decenii, cu multe melodii cunoscute în lume, printre care și două piese clasice, "Soul le ciel de Paris" și "Je hăis les dimanches". Juliette Greco a debutat în piesa Victor ou les Enfants au […]

today24/09/2020 24 1 2

Post comments (0)


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%