Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00

Current show

Schimbul De Noapte

00:00 06:00


Istoria melodiei You’ve Got A Friend

Written by on 31/07/2020

James Taylor - You've Got A Friend 1971 - remast. - voy.wmv
James Taylor - You've Got A Friend (1971)

You’ve Got A Friend, a fost compusă de Carole King și a fost inclusă pe albumul ei din 1971, Tapestry. Dar, melodia a devenit de asemenea cel mai mare succes pentru James Taylor. El a înregistrat melodie mai înainte de Carole, și a lansat-o pe single în același timp cu albumul Mud Slide Slim and the Blue Horizon, în Aprilie 1971.

Taylor a auzit prima dată melodia în Octombrie 1970, când prietena lui bună,  Carole King, deschidea show-ul pentru el la The Troubadour din Los Angeles. El fiind destul de popular în aceea vreme. În timpul înregitrăriloe la albumul lui, Mud Slide Slim and the Blue Horizon, după o sesiune de înregistrări, productorul lui, Peter Asher, i-a sugerat să cânte melodia “You’ve Got a Friend,” și ca urmare James și trupa lui au înregistrat cântecul.

James Taylor - You've Got A Friend

Înregistrarea suna foarte bine, dar James nu a vrut să-i fure cântecul lui Carole King, așa că Peter Asher i-a dat un telefon la Carole, și a rugat-o să-l lase pe James să înregistreze melodia. Carole King și-a dat acordul, astfel că versiunea lui James a fost lansată pe single ajungând pe primul loc în topul american.

Acest succes a fost binevenit pentru Carole, care a inclus melodia pe albuml ei, Tapestry. Deși ea nu a lansat piesa pe single, albumul ei s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare.

Cele două versiuni au diferențe minore în versuri.

Versiunea lui James Taylor a câștigat premiul Grammy în 1971 la categoria, Best Male Pop Vocal Performance. De asemenea a fost Song of the Year, premiu pe care l-a primit Carole King.

James Taylor - You've Got A Friend

 


Reader's opinions

Leave a Reply