Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Current show

Program Matinal

06:00 08:00

Background

Jimi Hendrix Dies

Written by on 18/09/2019

The Jimi Hendrix Experience - Foxey Lady (Miami Pop 1968)

La 18 Septembrie 1970, Jimi Hendrix este gasit mort is subsolul casei. Luase 9 pilule de somnifer Vesparax, care impreuna cu alcohol, au cauzat o supra-doza fatala.

Avea doar 27 de ani, cand a murit in casa prietenei sale din Notting Hill, Londra. El avea o istorie cu drogurile: cu un an inainte a aparut in fata unui judecator in Canada  unde a fost achitat pentru posesiune de hasis si heroina, dar admitand ca a folosit marijuana, cocaina si LSD.

Moartea lui a venit dupa cea a fondatorului grupului Canned Heat, Alan Wilson, de asemenea din cauza unei supra-doze de pilule de dormit, iar imediat dupa el, in cursul unui an au murit de asemenea Janis Joplin si Jim Morrison. Toti aveau varsta de 27 de ani.

Desi a inregistrat doar 3 albume de studio pana la moartea sa, Are You Experienced (1967), Axis: Bold as Love (1967) and Electric Ladyland (1968), Jimi Hendrix este recunoscut ca fiind unul din cei mai mari chiatristi ai tuturor timpurilor. Felul unic in care el canta, se datoreaza in parte is in modul mai putin obisnuit in care canta la chitara.

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: