News

Marilyn Monroe cântă “Happy Birthday, Mr. President”

today19/05/2020

Background
share close

Un moment istoric, la 19 Mai 1962, cu numai trei luni înainte de moartea sa, Marilyn Monroe are una dintre ultime apariții publice, la aniversarea de 45 de ani a președintelui John F. Kennedy. unde ea cânta în onorea lui, melodia devenită faimaosă, “Happy Birthday, Mr. President”.

Marilyn Monroe - Happy Birthday Mr. President
Marilyn Monroe - Happy Birthday Mr. President

Evenimentul care a fost considerat de asemenea ca o strângere de fonduri pentru partidul Democrat, a avut loc cu 10 zile înainte de ziua de naștere a presedintelui, la Madison Sqyuare Garden din New York, unde au participat peste 15,000 de persoane.

Marilyn Monroe sings Happy Birthday, Mr. President

După introducerea de către Peter Lawford, care face haz de întârzierile ei notorii, Marilyn Monroe apare în sfârșit pe scenă purtând o blană de hermină, pe care o dă repede jos, pentru a arăta o rochie strânsă pe corp, acoperită cu 2,500 de imitații de diamante strălucitoare. Acompanită de pianistul Hank Jones, ea începe să cânte “Happy Birthday to You,” adăugând câteva versuri noi:

Thanks, Mr. President
For all the things you’ve done
The battles that you’ve won
The way you deal with U.S. Steel
And our problems by the ton
We thank you so much

Evenimentul a fost produs de compozitorul și textierul Richard Adler împreună cu coreografa Carol Haney. Doar câteva luni mai târziu la 5 August, Marilyn Monroe moare în urma unei supra-doze de pastile de somn, la numai 36 de ani. Rochie faimoasa, din acea seară, creația lui Jean Louis, s-a vândut la licitație în anul 1999 pentru suma de $1.26 milioane (de dolari).

 

 

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Music

Bob Marley – Get Up, Stand Up

Bob Marley s-a născut la 6 Februarie 1945 în Jamaica, mama fiind o nativă de 17 ani, iar tatăl un ofițer englez la peste 50 de ani. Foarte rar și-a văzut tatăl. S-a lăsat de școală la 15 ani, că să învețe sudură. În 1968 a făcut o luna de închisoare pentru marijuana. Atunci s-a identificat cu deținuții pe care i-a întâlnit și a început să compună mai multe cântece […]

today11/05/2020

Post comments (0)

Leave a reply


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%
    donut_large