Music

Michael Jackson – Smooth Criminal

today26/10/2019

Background
share close
Michael Jackson - Smooth Criminal (Official Video)

De pe albumul Bad, lansat la 31 August 1987. Piesa a fost lansata single la 21 Octombrie 1988.

Multe dintre melodiile compuse de Michael Jackson sunt foarte personale în natură, dar aceasta (pe care el însuși a compuso), spune povestea fictivă a unui gangster deosebit de versat, ceva deosebit de experiența sa personală. Jackson ia rolul de observator în cântec, care vede victima și o întreabă mereu – Annie ești bine? Se pare că Annie nu e bine,  a fost lovită de “smooth criminal”.

Acest cântec a fost un punct culminant în show-urile  live, în care el a efectuat mai multe variații ale înclinarii la 45-grade  popularizată în video, lăsând de multe ori mulțimea întrebându-se cum a fost realizat. Rutina a devenit mai elaborată în timp; în turneul Dangerous  (1992-1993), el a recreat practic videoul cu patru dansatori. In turneul History (1996-1997) a realizats un spectacol mai teatral, cu Michael  îmbrăcat ca un gangster din Chicago din anii 1930. El ar apărea pe scena cu o mitralieră recuzită și trage în gangsteri rivali, ale căror corpuri au fost apoi târâte de pe scena în aplauzele mulțimii.

Inclinarea a fost realizată cu pantofi special concepuți, care se pot bloca într-o ancoră pe podea. Michael Jackson a patentat sistemul.

Există patru versiuni ale videoclipului, cu originalul fiind în filmul Moonwalker. Aspectul cel mai faimos al videoclipului este înclinarea unde Michael și dansatorii lui par să sfideze gravitatea. În video, frânghii și magneți au fost folosite pentru a atinge efectul special. Pe scenă, dansatorii purtau pantofi speciali care puteau fi introduși în locașuri speciale din podeaua scenei, apoi îndepărtate rapid pentru a relua complet mișcarea. Tehnica a fost depusă în conformitate cu Statele Unite ale Americii de brevete de Michael Jackson și doi colaboratori în 1993, deși brevetul a expirat în 2005.

Patentul lui Michael Jackson pentru pantofii din Smooth Criminal
Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Music

Cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

Sunteți unul dintre miliardele care au vizionat aceste videoclipuri YouTube super-populare? Peisajul videoclipurilor YouTube extrem de populare s-a schimbat considerabil față de cum era. Ceea ce a fost viral atunci nu ar fi neapărat viral acum. În timp ce videoclipuri virale precum Charlie Bit My Finger sau Chocolate Rain au caracterizat prima jumătate de deceniu din cele mai vizionate pe YouTube, această listă este acum aproape total dominată de videoclipuri […]

today23/10/2019

Post comments (0)


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%