Music

Prima ediție a revistei Rolling Stone

today09/11/2019

Background
share close

Primul număr al revistei Rolling Stone este publicat în acestă zi, în anul 1967, cu o fotografie a lui John Lennon pe copertă și articole despre David Crosby, The Who și Country Joe McDonald (din Country Joe & the Fish).

În primii ani de publicare, Rolling Stone este cunoscut în principal pentru articolele muzicale și problemelor conexe, în special ale politicii. În numărul de debut, fondatorul Jann Wenner scrie în Nota redactorului că Rolling Stone se dorește a fi o combinație între un ziar și o revistă. Într-adevăr, primele trei ediții seamănă mai mult cu un ziar decât revista lucioasă în care transformă în cele din urmă.

Numele revistei este cel puțin parțial, inspirat de hitul lui Bob Dylan „Like a Rolling Stone” – la începutul anului, co-fondatorul Ralph Gleason a publicat un eseu intitulat „Like A Rolling Stone” în The American Scholar. Jann Wenner citează alte influențe în introducere, explicând: “Muddy Waters a folosit numele pentru o melodie pe care a scris-o. Rolling Stones și-au luat numele din melodia lui Muddy.„ Like a Rolling Stone “a fost titlul primului disc de rock and roll al lui Bob Dylan.“

John Lennon este primul subiect de copertă. Filmul încă în producție din serialul “How I Won the War” îl arată pe John ochelarii sai rotunzi și cu o cască, dând tonul mixului de muzică și politică care devine semnul distinctiv al revistei.

Prima ediie costă 35 de cenți și devine un articol de colecție, vânzându-se cu peste 400 de dolari decenii mai târziu.

Printre articolele din acest prim număr se numără un articol de investigativ cu privire la modul în care s-au cheltuit veniturile din Festivalul Pop Monterey, precum și recenzii despre melodia lui Arlo Guthrie “Alice’s Restaurant” și cea a grupului Traffic “Hole din My Shoe”.

Revista devine atât de populară, încât, până în 1972, coperta este văzută ca un moment al succesului, pe care Dr. Hook și Showul de Medicină îl explică în hitul lor din 1972 The Cover of “Rolling Stone”:

Dr. Hook & the Medicine Show - Cover Of The Rolling Stone (Austrian TV, 1974)
Dr. Hook & the Medicine Show - Cover Of The Rolling Stone

We take all kinds of pills
To give us all kind of thrills
But the thrill we’ve never known
Is the thrill that’ll getcha
When you get your picture
On the cover of the Rolling Stone

Luăm tot felul de pastile
Pentru a ne oferi tot felul de emoții
Dar fiorul nu l-am cunoscut niciodată
Este fiorul pe care îl simți
Când îți apare poza
Pe coperta de la Rolling Stone

Când redactorii își dau seama că îmbătrânesc față de cititori, aduc scriitori tineri pentru a menține revista la zi. Unul dintre tinerii jurnaliști este Cameron Crowe, care începe să scrie pentru revista în 1973, la 16 ani, el scrie despre Deep Purple, The Allman Brothers și Jackson Browne. Aceste experiențe stau la baza filmului său din 2000, “Almost Famous”

Sponsored Links

Written by: Radio Flora TM

Rate it

Previous post

Highlights

In această zi, în muzică: 8 Noiembrie

1952: A fost primul top britanic de muzica pop, in revista New Musical Express, dupa ce redactorii au intrebat la 53 de magazine de discuri, despre vanzarile lor de discuri. ‘Here In My Heart’ a lui  Al Martino, a fost primul #1 in top. A stat pe pozitia No. 1, timp de noua spatamani. 1969: "Something"  prima fata A a unui single Beatles, compusa de George Harrison, a ontrat in […]

today08/11/2019

Post comments (0)


Ora în Timișoara

  • Vremea Azi
    Timișoara Radio Flora TM
  • CONTACT US

    Sponsored Links
    0%