Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Primul show Guns N’Roses: în urmă cu 35 de ani

Written by on 06/06/2020

Guns N’Roses au debutat la 6 Iunie 1985 la The Troubadour în West Hollywood, Calif.Cum s-a ajuns la acest moment istoric rămâne încă în discuție.

Autobiografiile lui Slash, Duff McKagan și Steven Adler oferă variante diferite.

Guns N'Roses

Prima încarnare a trupei a avut la baza două trupe locale, L.A. Guns (chitaristul Tracii Guns, basistul Ole Beich și bateristul Rob Gardner) și Hollywood Rose (vocalistul Axl Rose și chitaristul Izzy Stradlin). Beich a fost exclus după primul show în Martie 1985, fiind înlocuit de Duff McKagan.

McKagan, un veteran al grupurilor punk, a spus că, înițial el vroia să vadă cine este în grup pentru scopul real, de a cânta. El a spus celorlați că se va folosi de contactele sale pentru a organiza o serie de concerte pe coasta de vest, începând cu Seattle și incheiend în Los Angeles. Înainte a porni la drum, au avut doar două show-uri stabilite. “Vom găsi soluții pentru toate, inclusiv unde vom dormi, și cum vom mânca, din fugă” a scris mcKagan în cartea să It’s So Easy: And Other Lies.

În timp de Rose și Stradlin au fost de acord, Gardner și Guns, nu erau pentru acest plan. deși McKagan a încercat să-i convingă că el știe ce face, cei doi au renunțat. Turneul lor, trebuia să înceapă în doar 8 zile.

Guns N' Roses - November Rain
Guns N' Roses - November Rain

McKagan, spune că la dus pe Rose la un show al grupului Black Sheep unde cânta Slash, deși Axl și Slash nu s-au înțeles atunci când el a cântat pentru o scurtă perioada cu Hollywood Rose. McKagan l-a rugat pe Slash să convingă un alt muzician din Hollywood, Steven Adler, să se alăture lor.

Ei au început repetițiile într-un spațiu din Los Angeles. În cartea lui McKagan el scrie, că din momentul când au cântat prima melodie împreună, au avut sentimentul că totul este așa cum trebuie, imediat s-a creat o legătură naturală între ei.
Adler a spus mai târziu, “a fost ceva magic din prima zi”. Prima melodie pe care au cântat-o la repetiții a fost ‘Shadow of Your Love’. Ei începuseră să cânte, când Axl, care a întârziat, a întât în sala, a luat microfonuyl și a început să cânte, umblând de la perete la perete, în timp ce cânta. Adler spune despre acest monent, “Am știut în aceea clipă, ce avem”.

video
Guns N' Roses - Welcome To The Jungle

Pe lângă “Shadow of Your Love,” McKagan a compus și “Paradise City”, piesă la care au început să lucreze de la primele repetiții. Au repetet și covers, Rolling Stones, “Jumpin’ Jack Flash” și o melodie a lui Elvis, “Heartbreak Hotel”. Odată setul pregătit s-au dus la Troubadour. În aceea seară cântau Fineline și Mistreater. Ei au fost ultimii pe lista.

Marc Canter, prietetul lui Slash a făcut poze în aceea seară pe care le-a developat a doua zi, pentru a le avea, pentru pormovarea turneului.

La două zile după acest show, au pornit în primul lor turneu, înghesuiți într-o mașină, Buick LeSabre sau un Oldsmobil din anii ’70, depinde cine povestește, McKagan sau Adler. Un lucru este sigur, tot echipamentul era într-un trailer de la U-Haul. Așa, au început turneul.

Guns N’ Roses, The Troubadour, 6 Iunie 1985, Lista cu set-ul din aceea seară
1. “Reckless Life”
2. “Shadow of Your Love”
3. “Jumpin’ Jack Flash”
4. “Think About You”
5. “Move to the City”
6. “Don’t Cry”
7. “Nice Boys”
8. “Back Off Bitch”
9. “Anything Goes”
10. “Heartbreak Hotel”

 

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: