Radio Flora

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Radio Cafe

12:00 24:00

Current show

Radio Cafe

12:00 24:00

Background

T. Rex vor fi incluși în Hall of Fame după 50 de ani

Written by on 16/01/2020

Este oarecum ironic, ca acum T. Rex vor fi aceptați in the Hall of Fame.

“Marc (Bolan) a încercat foarte mult “să ajunga pe piața din Statele Unite” la începutul anilor ’70”. Chiar dacă a obținut un succes pe cele doua coaste, (New York – California) el nu a devenit la fel de cunoscut în SUA așa cum și-ar fi dorit. Așadar, după toți acești ani, să fie acceptați (T.Rex) în Hall of Fame, este un lucru de apreciat.

Tony Visconti, care a produs albumele cheie ale grupului între anii 1970-73, spune: „Marc Bolan și T.Rex au inspirat sute de trupe și pe producatori de-a lungul anilor. Unele trupe și producători foarte celebri au recunoscut acest lucru, de exemplu, U2. Marc Bolan este un bastion iconic al pop-ului rock. T. Rex este încă iubit de milioane de fani, iar muzica lor va continua să inspire viitorii muzicieni.”‘

T. Rex - Get It On (1971) HD 0815007
0:22 / 4:24 T. Rex - Get It On (1971)

Modul în care va fi tratată inducția va fi un punct de discuție. Pe lângă Bolan, care a murit într-un accident de mașină din 1977 la 29 de ani, membrii induși Steve Currie și Mickey Finn au mai murit, în 1981 și, respectiv, în 2013. Bateristul Bill Legend este încă în viață și trăiește în Statele Unite, în timp ce partenerul romantic al lui Bolan, Gloria Jones, care a cântat la clape în perioada 1973-76, împarte timpul între SUA și Africa de Vest. Fiul lui Bolan cu Jones, Rolan Bolan, locuiește în Los Angeles, în timp ce fratele său Harry se află în U.K.

“Este dificil, nu, cu siguranță membrii trupei nu sunt alături de noi”, spune Barden. “Rolan va fi cu siguranță în centrul oricărei planificări, dar dă-ne ceva timp să vedem cu ce putem veni. Cu siguranță, avem câteva idei bune.”

„Ne-ar plăcea să-l implicăm pe Ringo (Starr), pentru că el și Marc erau colegi” și au apărut împreună în filmul din 1972 Born to Boogie, spune Barden.

Mike Barden este de la Culture Consultants, cei care au drepturile de autor pentru muzica lui Marc Bolan și T.Rex.

 

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: