Radio Flora TM

The Best Music Mix

Current track

Title

Artist

Current show

Current show


The Beatles – Hey Bulldog

video
03:11
The Beatles - Hey Bulldog

Hey Bulldog a fost înregistrat pe 11 februarie 1968 la Abbey Road Studios, În timp ce Beatles filmau pentru un videoclip de promovare pentru noul lor single, Lady Madonna. Cele două melodii au un aspect similar de blues și au fost combinate pentru un inovator mash-up pe Beatles albumul “Love” în 2006.

The Beatles a înregistrat, finalizat și mixat “Hey Bulldog” in decurs de 10 ore. Instrumentele au fost pian, tobe, tamburina, chitara si bas. Dupa 10 “takes”, au avut o versiune de care au fost mulțumiți, și deci, pe aceasta versiune au fost dublate mai multe tobe, puff bass, chitara solo, dublat partea vocală a lui John, și backing vocals de la Paul. George a trecut chitara lui printr-un puff box și a  amplificat foarte tare pentru a crea un solo feroce. Rezultatul este o piesă bună, cu o parte amuzantă, mai ales spre final.

Titlul original a fost “Bullfrog”. Cu câteva zile înainte ca grupul să înregistreze piesa, Paul a cântat la tobe cu un rocker, Paul Jones, o melodie numită “The Dog Presides”, care avea un lătrat ca efect de sunet. În timpul inregistrării melodiei de către Beatles, Paul și John ajuns să latre, mârâe spre final,  ca urmare titlul a fost schimbat ulterior în “Hey Bulldog”.

 

 

The Beatles - Hey Bulldog

Sponsored Links

Reader's opinions

Adaugă comentariul tău: